mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. október 27. 12:20

Stop Orbán, stop benzinár – ott leszünk minden kilométerkőnél!

Stop Orbán, stop benzinár – ott leszünk minden kilométerkőnél!
Országos akciót indítanak a szocialisták, hogy felhívják a figyelmet: a magas benzinár az adótartalom miatt jelentős részben a magyar kormányon múlik – jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Bihal Dávid önkormányzati képviselő, országos elnökségi tag szerdán sajtótájékoztatón.

„Eljött a pillanat, amikor tovább nem tűrhető, ami ebben az országban zajlik ezen a területen is” – mondta Molnár, az 500 forint feletti literenkénti üzemanyagárra utalva.

Elfogadhatatlannak nevezte az emberek sarcolását és „a leghatározottabban” felszólította Orbánt, a kormányt és a Fideszt, hogy „változtasson sürgősen ezen”.

Arra is felszólította a kormányt, hogy „haladéktalanul” adja át a jövedéki adóbevételek egyharmadát a települési önkormányzatoknak, hogy azok a mindenki számára fontos út-, kerékpárút- és parkfejlesztéseket véghezvihessék.

Emlékeztetett: amikor a Fidesz még ellenzékben volt, az akkori kormányt okolta a magas üzemanyagárakért. „Fontos, hogy mindenki értse meg: a magyar kormányon múlik jelentős részben az üzemanyagár az adótartalom miatt!” – mondta.

Bihal Dávid arra figyelmeztetett: a magas üzemanyagárak magukkal vonzzák a magas élelmiszerárakat. Az MSZP ezért figyelemfelhívó akciókat szervez országszerte, hogy megmutassák: a kormány „még a benzinnel is oly módon politizál, hogy az embereknek az életét megnehezítse”.

Felidézte: a szocialisták karolták fel elsőként a Balaton ügyét, országszerte figyelemfelhívó akciókat tartottak, hogy „a NER ne hordja szét a Balatont”; és ők karolták fel a Lánchíd felújításának az ügyét is, mert „a kormány meg akarta fojtani ezt a projektet”.

Az 500 forint feletti benzinár miatt most szintén akciókat indítanak. „Ott leszünk minden kilométerkőnél!” – ígérte.