mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. április 11. 19:32

Stop Orbán! Stop Fidesz Facebook-cenzúra!

Lázadásra bíztatja követőit Ujhelyi István, miután kiderült, a Fidesz törvényi szabályozással a Facebook adta véleménynyilvánítási szabadság korlátozására készül.
Ha kell, fellázítom az egész országot! - reagált Ujhelyi István Szolnokon arra a reggeli hírre, hogy a kormány tervei között szerepel a Facebookot a magyar törvények hatálya alá vonni. Kivonnák a közösségi oldal kategóriából, tömegmédiumnak minősítve, magyar jogszabályok alapján járnának el vele szemben. Az MSZP EP-képviselője csütörtök délutáni élő bejelentkezésében tiltakozó posztok kihelyezésére biztatta “Facebook-lakó” követőit: “Nem vehetik el tőlünk azt a jogot, hogy legalább itt a Facebookon elmondhassuk álláspontunkat, kormánykritikus véleményünket.” Ujhelyi “Stop Orbán!” feliratú piros lapot mutatott fel a kormányfőnek, azt üzenve, nem vonhatja el a Facebookon megadott szólásszabadság lehetőségét az ellenzéktől.  Ígéretet tett, nem fogják engedni Orbánnak, hogy a Facebook nyilvánosságát korlátozza.