mszp.hu | Belföld
2024. július 04. 11:06

Struccpolitika a javából – Inkább tudomást sem vesz a kormány a valódi, súlyos problémákról

Struccpolitika a javából – Inkább tudomást sem vesz a kormány a valódi, súlyos problémákról
A kormány a saját maga által generált problémákról tudomást sem kíván venni, inkább tovább folytatja kirakatpolitikáját, mely az emberek megtévesztésén alapszik. A tények elferdítése, megmásítása és elhallgatása nem szünteti meg a magyar lakosságot sújtó gondokat, valós lépésekre azonban nem hajlandó a kormány. Mindezt jól tükrözi a Népszava cikke, mely a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia (NFFK) eredeti munkaanyagához képest mutatja be, milyen társadalmi és gazdasági problémákat taglaló megállapításokat húztak ki a végső dokumentumból, melyekről nem akar tudomást venni a kormány.

A kiszivárgott anyag ékes bizonyítéka a kormány embertelen politikájának. A Fidesz-kormány pontosan ismeri a hazánkat és a honfitársainkat gyötrő súlyos problémákat, ezeket azonban nem megoldani, inkább csak eltitkolni akarja. Hasonlóan nem kíván foglalkozni a korrupcióval, valamint a folyamatosan romló társadalmi folyamatokkal sem.

A magát családbarátnak valló kormány a népesség reprodukcióját sem képes fenntartani, a családtámogatási rendszere pedig pont azokon nem segít, akik arra igazán rászorulnának. Hasonlóan csődöt mondott a kormányzat a halálozások számának csökkentésében is. Az egészségügyi rendszer tönkretétele, a dolgozók elüldözése, a szűrővizsgálatok leépítése és a magánegészségügy szerepének felerősítése azt eredményezte, akinek nincs pénze a gyógyulásra, inkább haljon meg. Minderre figyelmeztet az NFFK eredeti anyaga is, ezeket a részeket azonban egyszerűen kihúzták a végső dokumentumból.

A Népszava által publikált megállapítások a szociális ellátórendszer megerősítésére is felhívják a figyelmet, valamint a társadalmi gondoskodás fokozására. Nem meglepő, hiszen egész Európa ezen elveket követi, jól mutatja ezt a jelenleg zajló Európai Szociális Charta megújításáról szóló konferencia is. A kormány azonban inkább a szociális demagógia eszközeivel él, ennek eredménye a hajléktalanok, a szegények, a kilakoltatottak hibáztatása helyzetükért, melybe sokszor pont a kormány intézkedései miatt kényszerültek. 

A kiszivárgott dokumentum és az abban szereplő megállapítások tisztán megmutatják, Orbán és kormánya minden társadalmat érintő problémáról tud, csak nem akar azokkal foglalkozni. Felháborító és elfogadhatatlan ez az embertelen politika, hiszen a magyar társadalom jelentős része súlyos mindennapi problémákkal küzd. Ezek megoldása egy felelős kormány feladata, azonnali cselekvésre van szükség!

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok