mszp.hu | Belföld | Decs súlyos testi sértés Tolna megye
2015. november 19. 20:18

Súlyosan bántalmazták a decsi képviselőjelöltünket

Súlyosan bántalmazták a decsi képviselőjelöltünket
Súlyosan bántalmazták csütörtökön pártunk egyik, a Tolna megyei Decsen tartandó időközi önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjét, a rendőrség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást.

Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi választókerületének elnöke elmondta: a képviselőjelöltet kora reggel vállalkozásának telephelyén valaki fejbe ütötte. Vaskó Sándort kórházba vitték, ahol megállapították, hogy többszörös koponyacsonttörést szenvedett, a sérültet megfigyelés alatt tartják.

Jelöltünk korábban fenyegető hangú üzeneteket kapott a község jelenlegi polgármesterének híveitől, illetve egy képviselő baráti körétől, akik pártja miatt támadták őt.

"Úgy látszik, hogy a kampány és a ma reggeli esemény között sajnos összefüggés van" - jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy ismerete szerint egy függetlenként induló polgármesterjelöltet szintén megfenyegettek Decsen.

"Ha valakit politikai nézetei miatt fenyegetnek, megvernek, az politikai terrorizmus" - mondta.

Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a főkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A 3800 lakosú Decsen vasárnap azért rendeznek időközi önkormányzati választást, mert a hattagú testület augusztus 12-én feloszlatta magát.