mszp.hu | Belföld
2020. július 26. 15:35

Szabad médiával, jóléti intézkedésekkel és népszavazással kell fellépni a totális kormányzati elnyomással szemben

Szabad médiával, jóléti intézkedésekkel és népszavazással kell fellépni a totális kormányzati elnyomással szemben
Iskolarendőrség, a szabad média kivégzése és szükséges a szabad pihenés elvétele – ezek az aktuális ügyek, melyekkel erőszakosan még kiszolgáltatottabbá próbálja tenni az embereket a fideszes maffia-kormány, mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az iskolarendőr intézményéről kérdezve Kunhalmi Ágnes elmondta, az MSZP és a liberálisok egyetértenek abban, hogy sokkal inkább iskolapszichológusok és pedagógiai asszisztensek kellenének, hogy az iskolai sikertelenségből fakadó konfliktusokat kezeljék. „Ki a miniszterelnök tíz éve? Hirtelen nagy lett a baj és káosz van az iskolarendszerben? Nem azért államosították, hogy itt minden rendben legyen, és akkor tíz év után itt még az iskolarendőröket is be kell vezetni? Akkor itt valami nem stimmel” – hívta fel a figyelmet.

„Azt kell megérteni, hogy az iskolai sikertelenség, a frusztráció a társadalmi különbségekből, a nehézségekből fakad. A családok a bajait, amiket egy miniszterelnöknek és a politikájának kezelnie kellene, a gyerekek beviszik az iskolába, tehát nem ott kell kezelni, hanem sokkal korábban, például a családi pótlék megemelésével, a munkanélküliség csökkentésével és hasonló intézkedésekkel” – ismertette a párt család- és gyermekvédő álláspontját az MSZP oktatási szakpolitikusa.

Reagálva a legnépszerűbb, független online hírportál, az Index ellehetetlenítésére elmondta, „Az Index nem csak a sajtószabadságról szól, a Népszabadság után tudtuk, hogy ez be fog következni. A Népszabadság volt a legolvasottabb print, az Index a legolvasottabb online lap. Bedarálásával többé a független tájékoztatást nem lehet megadni az embereknek”.

Végezetül, a szocialista politikus az MSZP Balatonvédő aláírásgyűjtő kampányának kiváltó okairól beszélt. Emlékeztetett, 2010 óta lehet látni, hogy a NER oligarchái, Mészáros Lőrinc és emberei hogyan veszik el azokat a tóparti felületeket, ahol olcsóbban lehet pihenni, és a kispénzű embereknek is jut hely.

„Régen közmegegyezés volt, hogy akár gazdag vagy, akár szegény, mindig elmehetsz a Balatonra és megfürödhetsz benne. (…) Mit látnak az emberek 30 évvel a rendszerváltás után? A bér nem magas, a jóléti juttatásokat elvették, most meg a nemzeti, tőkés burzsoázia ellopja az uniós forrásokon keresztül a magyar emberek vagyonát, harácsol és mindent elvisz! Még azt sem engedik, hogy megmaradjanak a szabadstrandok, és Mészárosé például már majdnem az összes kemping is”.

Elmondta, annyi aláírást kaptak, hogy A jövő héten népszavazási kezdeményezést nyújtanak be a szabad vizek védelmében. „Érzik az emberek, hogy ez egy közös ügy, (…) hiszen ennek nagyon kemény társadalmi és környezetvédelmi következményei vannak! Nagyon sokaknak Magyarországon „a magyar tenger” az egyetlen, ahol pihenni tudnak, és ez maradjon meg mindannyiunké!” – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok