mszp.hu | Belföld
2021. július 29. 17:59

Szabadrablás helyett szabadstrandokat!

Szabadrablás helyett szabadstrandokat!
Az MSZP kezdeményezése és a civilek összefogása néhány hónap alatt meg fogja hozni gyümölcsét; képeslapot küldtek a fideszes maffia-főnököknek: a Balaton mindenkié.

Bukása előtt néhány hónappal jobban teszi a fideszes kormány, ha felhagy a nyílt rablással: ahogyan az emberek a szabad városokat visszavették tőlük, úgy fogják visszavenni a szabad vizeket is – mondta el Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Komjáthi Imre, a szocialisták elnökhelyettese és Bihal Dávid, a párt elnökségi tagja Örvényesről, a Balaton partjáról bejelentkezve egy videóüzenetben a párt Facebook oldalán csütörtökök délután.

Molnár Zsolt elmondta, a jól szervezett örvényesi szabadstrand példa lehet az egész ország számára és bejelentette, az MSZP egy-egy képeslappal fordul az ország kifosztásához asszisztáló négy fő fideszeshez, Orbánhoz, Kövérhez, Áderhez és Kocsishoz, hogy őket is figyelmeztessék: a Balaton mindenkié!

„Láthatjuk, hogy ezt az országot azok az emberek viszik a hátukon, azok az emberek működtetik, akik a munkájukból élnek: a dolgozó emberek. Orbán Viktor és baráti köre, hogyha hagyjuk, akkor kizsákmányolják őket, ha hagyjuk, akkor elrabolják szabad vizeinket, lerabolják a Balaton-partot és megszűnik a dolgozó embereknek az a joga, hogy ingyen hozzáférhessenek szabad vizeinkhez, közös kincsünkhöz, a Balatonhoz” – hangsúlyozta Komjáthi Imre.

„Ezt nem hagyhatjuk, ez ellen fel kell lépnünk, határozottan harcolnunk kell” – szólított fel. „A magyar dolgozóknak, a munkájukból élő embereknek és családjaiknak joguk van ahhoz, hogy a szabad vizeink mellett, és közös kincsünk, a Balaton mellett pihenhessék ki magukat, élvezhessék azt a kevés szabadidőt, amit még a kormány hagyott nekik” – húzta alá.

Htározott fellépést ígért az ügyben pártja részéről, „ahogy ezt tőlünk megszokhatták”.

„Az MSZP meghirdette, hogy a Balaton mindannyiunké, és akkor kezdődött el a Balatoni csata. Azóta számos civil szervezet, párt és magánszemély csatlakozott a kezdeményezésünkhöz, és tűzte zászlajára a Balaton ügyét” – emlékeztetett Bihal Dávid.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy az MSZP volt az első, amely felhívta az országban a közvélemény figyelmét, hogy a NER rátette a kezét a Balatonra, a szabad vizeinkre. Arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy álljon ki a Balatonért, álljon ki a szabad strandokért, hisz az elmúlt években közösen az összefogással, az együttműködéssel olyan dolgokat tudtunk elérni, amit korábban nem hittünk volna” – mutatott rá.

„Nem hittük volna, hogy vissza fogjuk hozni nagyvárosainkat, nem hittük volna, hogy több millió ember már nem a Fidesz éra alatt fog élni, hanem szabad városokban! Legyenek szabadok a vizeink, szabadok a városaink”! – üzente a Balaton északi partjáról az ügy híveinek az MSZP elnökségi tagja.