mszp.hu | Belföld
2023. június 29. 10:07

Szabó Sándor: azonnali segítséget, dupla családi pótlékot a családoknak!

Szabó Sándor: azonnali segítséget, dupla családi pótlékot a családoknak!
„A kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következtében hónapok óta 20 százalék felett van az infláció, ami óriási megterhelést jelent mind a nyugdíjasok, mind a bérből és fizetésből élők, mind pedig a gyermekeket nevelő családok számára” – mondta Szabó Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A családi pótlék összege 13 éve egyetlen fillérrel sem emelkedett, amelynek értéke ma már szinte a nullával egyenlő, ezért az MSZP javaslatokat nyújtott be a Parlamentben a családi támogatások értékállóságának megőrzése érdekében.

Az MSZP azt javasolja, hogy a családi pótlék összege, az anyasági és gyermeknevelési támogatás, valamint a gyermekgondozási támogatás összege emelkedjen duplájára.

„Azt is javasoljuk, hogy a családi pótlék összege minden évben, az év első hónapjában lévő infláció mértékével emelkedjen. Azt is javasoljuk, hogy minden hónapban kifizetésre kerüljön a családi pótlék összege és ennek összege augusztus hónapban duplázódjon meg, tekintettel arra, hogy a szeptemberi hónap a családok számára igen megterhelő az iskolakezdés miatt” – érvelt Szabó Sándor.  

A gyermeknevelés, a gyermekvállalás nagyon fontos társadalmi érték és óriási anyagi áldozatvállalást is jelent, amit a kormánynak el kell ismernie és fel kell lépnie a gyermekszegénységgel szemben.

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy a családok érdekében fogadja meg a javaslatokat, mint ahogyan azt a SZÉP-kártyával kapcsolatosan – két év csúszással megtette - hiszen eredetileg az MSZP javaslata volt, hogy SZÉP-kártyával lehessen élelmiszert vásárolni.

Kapcsolódó párttagok