mszp.hu | Belföld
2023. március 06. 19:35

Szabó Sándor: Miért nem támogatja a Fidesz a családi pótlék duplájára emelését?

Szabó Sándor: Miért nem támogatja a Fidesz a családi pótlék duplájára emelését?
Szabó Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője azonnali kérdést tett fel Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszternek, hogy megtudja miért nem támogatja a Fidesz az MSZP javaslatát, mely duplájára emelné a 2009 óta változatlan összegű családi pótlékot.

Hornung Ágnes családtámogatásért felelős államtitkár nemrégiben azt mondta, hogy nem lehet többletteher a gyermeknevelés. Ha ez igaz, akkor a jelenlegi helyzetben különösen indokolt lenne a családi pótlék megemelése - emlékeztet Sazbó Sándor.

A Fidesz-kormány 13 éve nem emelte a családi pótlék összegét!

Az MSZP politikusa felhívja a figyelmet arra, hogy egy nemrégiben napvilágra kerülő kutatás szerint a magyarok 56 százaléka gondolja úgy, hogy a jövedelemtől függő adókedvezmény helyett minden gyermeket nevelő családnak azonos összegű támogatást kellene kapnia. 43 százalék pedig úgy vélekedik, hogy az Orbán-kormány nem költ eleget családtámogatásra, nem kapnak valódi segítséget a gyermeket nevelő magyar családok.

„Olyan mértékű pénzügyi támogatást kell nyújtani a gyermekneveléshez, amely a mai árakhoz mérten is valódi segítséget nyújt a családoknak, különösen akkor, amikor terheik – a kétszámjegyű infláció és a brutális mértékben növekedő rezsiárak miatt – elviselhetetlenül emelkednek – fogalmazott az MSZP politikusa.

A Magyar Szocialista Párt által benyújtott javaslat szerint azonnal meg kell duplázni a családi pótlékot, melynek minden évben az infláció mértékével emelkednie kell!

Szabó Sándor a következő kérdésekkel fordult Csák Jánoshoz:

  • Mit gondol arról, hogy az emberek többsége szerint minden gyermeket nevelő családnak azonos összegű támogatást kellene kapnia?
  • Ön szerint rendjén van az, hogy a családi pótlék összege ma már felét sem teszi ki annak, mint amennyit a rendszerváltáskor ért?
  • Miért nem támogatják az MSZP javaslatát, hogy duplájára emeljék a családi pótlék összegét?

Kapcsolódó párttagok