2012. március 03. 17:38

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is Magyarország!”

Demonstrációt szervezett tegnap Nyíregyházán, a Kossuth téren az MSZP, a Szolidaritás Mozgalom, és az MSZOSZ megyei szervezete a Szabolcs – Szatmár – Bereg megyét sújtó kormányintézkedések ellen. Céljuk az volt, hogy Budapesten is meghallják a hangjukat!  A tiltakozó tömeg elfogadott egy petíciót is, amit a tüntetés szervezői eljuttatnak, nemcsak a Megyei Kormányhivatalhoz, hanem a médiához, és az Országgyűléshez is.

„Rablótámadás a magyar nemzet és a szegény emberek ellen, ami ma Magyarországon folyik.” – hangoztatta Halmi József, megyei alelnök felszólalásában. A szegény embereknek közmunkát ajánlanak, és közben azon vitatkoznak meg lehet – e élni 47.000 forintból. Olyan emberek vitatkoznak ezen, akik napi 72.000 forintból élnek. Miközben a családok nagy része megyénkben nem 47.000 forintból él, hanem 22.800 forintból kényszerül élni. Tragédia, ahogy a kormány intézkedései sújtják a legszegényebb megyéket.

Ezek az emberek nem a szegény embereket képviselik. Szabolcs – Szatmár Bereg megye is Magyarország! Magyarország többet érdemel! – mondta az alelnök beszédében.

Petícióban elégedetlenségüket fejezte ki a kormány intézkedéseivel szemben a tiltakozó tömeg. A szervezők és résztvevők visszautasítják azokat az intézkedéseket, amivel a megyében élőket hátrányba taszítja a kormány.
 Követelték, a munkáért kapott bér, olyan emelkedését, ami arányba áll a munkával, és nem éhbér. Megyénkben esély sincs az éhezés nélküli gyereknevelésre. – hangoztatta a tömeg.

Követelték a megyénkben élő emberek minimálbérének azonos szintre emelését az ország más munkavállalóival.

A magyar munkavállalók részére hazai munkahelyek teremtését követelték, hogy ne kényszerítsék őket külföldi munkavállalásra.
A felsőoktatásban az államilag finanszírozott képzések újratervezését követelték, mert a megyénkben élő gyerekeknek esélye sincs a továbbtanulásra, a diploma megszerzésére.

Követelték az igazságosabb adórendszer bevezetését, aki többet keres többet is vállaljon a közterhekből.
Követelték a rendvédelmi ágazatot érintő bér és anyagi kiadások csökkentésének megállítását, a kormány által meghirdetett életpályamodell tényleges megvalósítását.

Követelték a megyében megválasztott országgyűlési képviselők érdekérvényesítésének hatékonyabb, eredményesebb megvalósítását, munkájuk elvégzését.

A tiltakozó tömeg kifejezésre juttatta, olyan kormányt akar, aki minden embert képvisel, aki a szegény embert nem szégyenként kezeli, ahol egyenlően viselik az állampolgárok a terheket, nemcsak a szegények a gazdagok is. Követelték, hogy az ország minden megyéjét egyformán kezeljék, hogy megyénkben is legyenek munkahelyek, és tisztességes bérből kelljen megélni.