2011. január 11. 10:12

Szalai Annamária törvényalkotónak képzeli magát?

Úgy tűnik, hogy Szalai Annamária, a médiamindenhatóság elnöke már nem csak rendelet-, de törvényalkotásra is jogot formál. Az MSZP felszólítja az NMHH első emberét, hogy haladéktalanul távolítsa el a hatóság honlapjáról a jogtalan passzust tartalmazó médiatörvény-szöveget.

Az MSZP döbbenten értesült róla, hogy egy eddig ismeretlen kiegészítés került a médiahatóság honlapján elérhető médiatörvény-szövegbe. A Magyar Közlönyben megjelent, hivatalosnak tekinthető joganyagban ugyanis nem szerepel a szóban forgó passzus.

Szalai Annamária hatóságának törvénymódosítása ráadásul épp a világbotrányt kavart médiatörvény egyik legtöbbet vitatott pontját írja át önkényesen: a 163. és 164. paragrafus azon előírásokat tartalmazza, melyek a súlyos bírságokkal szembeni bírósági jogorvoslat lehetőségeit tisztázzák.

A Magyar Közlönyben megjelent változat szerint a bírósági eljárást soron kívül kell lefolytatni, az NMHH-nál viszont a jelek szerint úgy gondolják, hogy mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság harminc napon belül határoz. Kérdés, honnan vették ezt, hiszen az elfogadott törvényszöveg ilyet nem tartalmaz.

Az MSZP ezért felszólítja Szalai Annamáriát, hogy haladéktalanul távolítsa el a hatóság honlapjáról a jogtalan passzust tartalmazó médiatörvény-szöveget, és a jogszabályalkotást a továbbiakban bízza a törvényhozói hatalommal felruházott Országgyűlésre.

Kormos Kata,
szóvivő