SZÁMOLJON EL!

Budai Gyula nevéhez lassan több gyanús ügy kötődik, mint a Rokonok című könyv szereplőihez együttvéve. Itt az idő, hogy az állami földeket államtitkári földeknek néző Budai Gyula számoljon el:

Szervezett bűnözés: bilincsben vitték el a Budai minisztere alá tartozó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökhelyettesét a földalapú támogatások fiktív pályázatokra való kifizetése miatt.

Álomtitkári gyarapodás: Budai nemrokonának cége újabb 33 állami földterülethez jutott pályáztatás nélkül. Budai elődje, Ángyán József erre csak annyit mondott: "Maffiacsaládok nevezik meg a kormány tagjait"…

Mezőségi földek a haveroknak: Budai Gyula embere pontosan tudta, hogy a földek fideszes cimborák kezébe kerülnek Borsod megyében is, mégsem tett semmit a helyi gazdák kisemmizése ellen.

Ostoba tudósüldözés: bűncselekmény hiányában szüntette meg a rendőrség mind a négy nyomozást, amely az Orbán-kormányt bíráló filozófusok lejáratására indult Budai kezdeményezésére.

Lakásmutyi: Budai Gyula töredékáron, százezrekért jutott szolgálati lakáshoz a belvárosban, az ország egyik legdrágább kerületben.

Jó erkölcsbe ütköző fizetés: Budai beverte a fejét a 2 millió forintos állami bérplafonba az Országgyűlés honlapján található adatok szerint.

Orbitális bukta: Budai Gyula 1434 elszámoltatási ügyéből egy sem végződött elmarasztaló ítélettel.

Nagy dinnyekartell: "Kartelleztünk, és akkor mi van?" – idézték az újságok Budai Gyulát 2012 nyarán, amikor kiderült: a Vidékfejlesztési Minisztérium a magyar fogyasztókat cserbenhagyva a háttérben lepacsizta a CBA-val és a nagy hipermarketláncokkal a dinnyeárakat. A dinnyekartell nem a magyar termelők, csak a fideszes képviselők és dinnyekereskedők érdekeit szolgálta.

Elhunyt-ügy: egy elhunyt ember írt alá egy adás-vételi szerződést, amelyet Budai Gyula ügyvédi irodája ellenjegyzett.

Lebuktató vallomás: Budai Gyula saját magát buktatta le azzal a nyilatkozatával, amelyben azt mondta: már februárban tudtak a földalapú támogatások lehívására szervezett bűnbandáról, holott a visszaélésekre alapított cégek csak májusban alakultak.

Felszólítjuk Budai Gyulát, hogy álljon végre a nyilvánosság elé és számoljon el a mutyigyanús ügyeivel!

Török Zsolt,
szóvivő