MTI/mszp.hu | Belföld | nyugdíj részogrszágyűlés | Nyugdíj
2017. október 10. 15:42

Szándékosan visszatartott pénzt kapnak meg a nyugdíjasok most nyugdíjemelés és nyugdíjprémimum formájában.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azzal indokolt, a kormány pontosan tudta, hogy idén nem 0,9 százalékos lesz az infláció.
A jegybank már tavaly 2,4 százalékos inflációt prognosztizált 2017-re - emlékeztetett, hozzátéve, végül 1,6 százalékos nyugdíjemelést állapítottak meg erre az évre.
    
Korózs Lajos szerint tévedés azt hinni, hogy a nyugdíjprémium elérheti a több tízezer forintot. Számításai szerint egy átlagnyugdíjas 12 ezer forint körüli nyugdíjprémiumban részesülhet. Egymillió ember azonban nem kapja meg ezt az összeget sem, mert jóval az átlag alatt van a nyugdíjuk - magyarázta.
    
Szólt arról is, hogy az MSZP csütörtökön Egerben tart részországgyűlést a nyugdíj- és időspolitikáról. Hozzátette: a tanácskozáson ismertetik a szocialisták vállalásait az idősek felé.
    
Értékelése szerint ez az igazi konzultáció, mert itt "a nép, a szakemberek és a politikusok" közösen alakíthatják azt a politikát, amivel le lehet váltani Orbán Viktort 2018-ban.

Kapcsolódó párttagok