mszp.hu | EP2014 környezetvédelem
2014. április 22. 17:03

Szanyi: adottságaink „édenkerti perspektívákat” ígérnek

Szanyi Tibor szerint Magyarország adottságai „édenkerti perspektívákat” ígérnek a zöldpolitika terén. Az MSZP EP listájának vezetője a szocialista párt környezetvédelmi tagozatának Föld Napjára időzített tanácskozását nyitotta meg.

A környezetvédelemre fordított összegekben nem az ellopni való brüsszeli euróhegyeket kell látni, ahogy ezt a Fidesz teszi, hanem inkább a hosszú távú befektetések hozamát kell nézni. Hazánk legfontosabb teendője a viszonylag bőségesen rendelkezésre álló édesvíz-tartalékok, például a talajvíz minőségének javítása, helyreállítása, megőrzése.

Összeurópai vizekre evezve közös célként határozta meg, hogy az EU a következő években is megőrizze vezető szerepét a világ környezetvédelmi erőfeszítéseinek terén. Ehhez persze a tagországok elkötelezettsége szükséges. Ennek részeként Magyarország adottságai „édenkerti perspektívákat” ígérnek – jelentette ki.

A környezetvédelemmel szorosan összefüggő energetikai területről azt mondta, hogy az MSZP álláspontja szerint a legolcsóbb energia továbbra is a fel nem használt energia, így a környezetet is az kíméli a legjobban, ha a takarékosság terén mutatunk fel átütő eredményeket.

A listavezető ezért a környezetvédelmet a következő EP-ciklus egyik legfontosabb feladataként jelölte ki a szocialisták magyar csoportja részére.