mszp.hu | Külföld | energetika
2017. február 01. 17:17

Szanyi Tibor: Az energiahordozók fideszes túlárazása is az elszámoltatás része lesz

Szanyi Tibor: Az energiahordozók fideszes túlárazása is az elszámoltatás része lesz
Töretlenül dolgoznak az Európai Unió tisztviselői és az Európai Parlament képviselői az Energia Unió kialakításán. Az eheti plenáris ülésen Maroš Šefčovič biztos ismertette az energiapolitika összehangolása aktuális helyzetét, olyan elemeket érintve, mint az energiahatékonyság, a biztonságos ellátás, a lakossági és ipari versenyképes árak elve és az éghajlat-kötelezettségből fakadó feladatok megoldása.
„Az Európai Bizottság tavalyi javaslatával már közelebb jutottunk egy működőképes, igazságos energiaellátási rendszerhez, ami felölelte a villamos-energia piac kialakítását, a megújuló energia- és az energiahatékonyság területeit” - húzta alá Szanyi Tibor. A Szocialisták és Demokraták (S&D) európai parlamenti frakciója továbbra is elkötelezett az Energia Unió kialakításában és az energiaszegénység felszámolásában. Egyúttal feladatunk annak biztosítása is, hogy a klíma szempontokat továbbra is figyelembe vegyük.
 
„Hogy ezek milyen feladatokat adnak Magyarországnak? Egyértelmű elköteleződést a megújuló energiaforrások irányába, energiahatékonysági programok indítását és végre reális energiaárak kialakítását. Az energiahordozók Fideszes túlárazásából származó lopásának ideje tehát lejárt! A következő kormány feladata pedig ezek tényleges megvalósítása mellett nem kell, más legyen, mint az Orbán-kormány elszámoltatása” - emelte ki Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő.