mszp.hu | Külföld | Európai Unió közlemény
2017. szeptember 27. 11:35

Szanyi Tibor az Európai Parlamentben fogadja az MSZP számos vezető politikusát

Szanyi Tibor az Európai Parlamentben fogadja az MSZP számos vezető politikusát
Szanyi Tibor EP-képviselő meghívására a mai napon számos MSZP-s politikus, köztük nyolc megyei elnök; Gúr Nándor, és Nemény András, a párt alelnökei; valamint Mesterházy Attila, a párt volt, és az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának jelenlegi elnöke érkezett Brüsszelbe.
A szocialista politikusok két kiemelt fontosságú téma, a migráció és a Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő által kezdeményezett „Okos falvak” projekt kapcsán folytatnak megbeszéléseket.
 
A magyar kormány súlyos emberi jogi jogsértések és az európai szolidaritás, együttműködés teljes hiányával jellemezhető migrációs politikája csúnyán leszerepelt az EU-ban. Az MSZP vezető politikusai egy olyan alternatíváról tárgyalnak, amely felesleges gyűlölet- és pánikkeltés nélkül kezelné az Európára nehezedő migrációs nyomást az emberi jogok tiszteletben tartásával és természetesen az EU belső biztonságának szavatolásával.
 
„Az európai migrációs helyzet számos kihívást és lehetőséget is tartalmaz. Ugyanakkor a politikai haszonszerzésre való felhasználása, ahogy azt a magyar kormány tette csak társadalmi és gazdasági károkat eredményezhet. Az MSZP ezen is változtatni fog ”- húzta alá Szanyi Tibor.
 
A megbeszélések másik fókusza az „Okos falvak” projekt, amely kapcsán Szanyi Tibor elmondta, hogy: „a magyar falvak haldokolnak, az Orbán kormánynak pedig nincs semmilyen koncepciója a vidék felélesztésére, az elvándorlás megállítására, és a vidéki munkanélküliség csökkentésére. Az uniós szinten általam kezdeményezett ’Okos falvak’ projekt ezen kíván változtatni.”