mszp.hu
2016. október 25. 11:47

Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő az EP hétfői plenáris ülésén hívta fel az európai döntéshozók figyelmét a számos magyar kisbefektetőt is megkárosító IronFX brókercéget övező visszásságokra.

A ciprusi székhelyű vállalattól nem csak Magyarországon, de Európa- és világszerte is ügyfelek sokasága várja hónapok óta hiába a kifizetéseket. Rendes esetben egy hasonló gondokkal küzdő devizakereskedő céget a hatóságok felfüggesztenének, az IronFX viszont – bár a ciprusi tőzsdefelügyelet €350,000 bírság megfizetésére kötelezte ugyan, továbbra is folytathatja tevékenységét.

Korábban Szanyi Tibor kérésére az Európai Bizottság elmondta, hogy az ügy nagyságrendjére, valamint az súlyos vádakra való tekintettel felvette a kapcsolatot az illetékes tagállami hatósággal, hogy további információkat kérjen attól. „Ugyanakkor a Bizottság nem indíthat saját hatáskörében vizsgálatot. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy az IronFX károsultak érdekét képviselve európai szinten gyakoroljak folyamatos nyomást az illetékes nemzeti és európai hatóságokra, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyenek konkrét lépéseket az ügyfelek kártalanítása érdekében”- tette hozzá az EP-képviselő.

„A Quaestor ügy során az illetékes MNB és a kormány cserben hagyta a magyar kisbefektetőket. Ez még egyszer nem ismétlődhet meg. Kitartóan dolgozok azért, hogy európai szinten biztosítsuk a kisbefektetők védelmét” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21