mszp.hu
2018. március 15. 22:39

Szanyi Tibor: az Orbán-kormány szégyene, hogy miattuk ma ismét a Petőfiék 12 pontjáért kell küzdenie a magyaroknak!

Március 15-én az 1848-as forradalomra emlékezünk és azokat az ifjú forradalmárokat ünnepeljük, akik olyan változásokat indítottak meg az országban, melynek szerepe elvitathatatlan abban, hogy Magyarország végső soron a fejlődés útjára lépett.

Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő a következő gondolatokkal köszöntötte az ünnepet: „A forradalmárok lelkülete és tettei 1848 óta példaként állnak a magyar emberek előtt. Éppen ezért tölt el sokunkat a keserűség és a szégyen, hogy ma, 2018-ban jóformán újból a Petőfiék által 170 éve megfogalmazott 12 pont jogaiért kell küzdenünk.”

„Ma Magyarország újra sajtószabadságért, felelős minisztériumokért, valós, nem bábként működő Parlamentért és törvény előtti egyenlőségért kiált. Nekünk, magyaroknak 2018-ban ismét a hűbéri viszonyok megszüntetéséért kell harcolnunk és újból azt kell követelni a hatalomtól, hogy ugyan legyen már megint közös a teherviselés. De egy évtizede azt sem gondolta volna senki, hogy 2018 márciusában újfent a Nemzeti Bankért, meghurcolt politikai foglyokért, és bár más kontextusban, de az Unióért kell kiállnunk” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

„2018. március 15-én egyenlőséget, szabadságot és testvériséget kívánok minden honfitársamnak. Reményt ad, hogy bár korrupt rendszerben és igazságtalan feltételek mellett, de április 8-án mégis van esély lerázni az ország nyakán kövér kullancsként élősködő orbáni hatalmat” – tette hozzá Szanyi Tibor.