Szanyi Tibor EP-képviselő, a magyar S&D delegációvezető titkársága nevében

A Fidesz ismételten és gátlástalanul hazudik. Szanyi Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján a jelenleg felmerülő kérdésről, a magyar jelölt alkalmatlanságáról beszélt és nem a Juncker-Bizottság megszavazásáról.

Nem frakció döntésre, hanem egy publikus S&D Frakció álláspontra hivatkozott teljes joggal, nevezetesen Gianni Pittella, S&D frakcióvezető szeptember 3-i nyilatkozatára. Ebben a nyilatkozatban a frakció nevében többek között leszögezi:"All of the new commissioners must embody the values and principles which are fundamental to the European Union: democracy, respect for human and civil rights, ...etc."

Ebből tehát napnál is világosabb, hogy Navracsics Tibor nem felel meg ennek az elvárt kritériumoknak; nevezetesen, hogy megtestesítené az EU alapvető értékeit és elveit: demokrácia, az emberi és civil jogok tiszteletben tartása, stb.

A Bizottság egészének megszavazása egy más kérdés, azt számos más politikai és szakmai szempont befolyásolja majd, de a folyamat jelenlegi szakaszában annyit biztosan le lehet szögezni, hogy Navracsics nem megfelelő jelölt.

Magyarországot éppen az járatja le és hozza kínos helyzetbe, aki a magyar érdekkel szemben cselekszik, aki egy ilyen vállalhatatlan személyt jelölt erre a fontos posztra.