mszp.hu | Külföld | Európai Unió
2016. november 16. 16:22

Szanyi Tibor: „Európa képes, így köteles is minden polgárát élelmezni”

Szanyi Tibor: „Európa képes, így köteles is minden polgárát élelmezni”
Szanyi Tibor tegnap nyitotta meg az általa szervezett, „Európának valamennyi polgárát élelmeznie kell” című figyelemfelhívó plakátkiállítást az Európai Parlamentben.
„Az 500 millió európai polgár közül körülbelül 100 millióra tehető azok a száma, akik bár eltérő mértékben, de valamilyen élelmezési problémával küzdenek. Az alultápláltságtól az éhezésig terjed ez a probléma, leginkább Kelet-Európában, mi több, sajnos nagyon sokszor a gyermekeket is súlyosan érinti”- emelte ki a szocialista politikus. 
 
„Ennek azonban nem kell így lennie. Európa képes, így köteles is minden polgárát élelmezni. Számos olyan ötlet, kezdeményezés, vagy már működő projekt létezik, amelyek segíthetnek e cél elérésében. A plakátkiállítás célja, hogy bemutassa, felhívja a figyelmet ezekre a megoldásokra”- hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő. 
 
Az e héten, az Európai Parlament épületében megtekinthető 25 plakátot bemutató kiállításon az európai élelmiszertermelő szektort képviselő Copa-Cogeca és a fiatal szakembereket tömörítő Európai Egészség Parlament mutatják be innovatív programjaikat, valamint a kiemelkedő eredményekkel rendelkező Solar Power-t, illetve számos, a milánói Világkiállításon bemutatott újítószellemű projekteket is megismerhetnek az érdeklődők.