mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | futballoktatás
2015. november 13. 07:14

Szanyi Tibor, Gúr Roland: "Orbán Viktor személyes hobbijának promotálása nem lehet a piacképes tudás alternatívája"

Szanyi Tibor, Gúr Roland: "Orbán Viktor személyes hobbijának promotálása nem lehet a piacképes tudás alternatívája"
Örömmel értesültünk az Emberi Erőforrások Minisztériumának újszerű ötletéről, miszerint egyből az első évfolyamtól kezdve kötelezővé tennék a futballoktatás. "A labdajátékok valóban fejlesztik az egyéni és társas problémamegoldó készségeket, azonban szeretnénk további ötleteket adni, hogy milyen további tantárgyak tanmenetbe való beemelése segítené elő a gyerekek sikeres jövőbeli boldogulását. Ilyenek lennének például a digitális, a pénzügyi vagy épp az európai uniós ismeretek is" - mondta el Gúr Roland, az MSZP Fogyasztóvédelmi és Életminőség Tagozatának elnöke.

A felkészült tanári kar minden törekvése ellenére, ma Magyarországon az általános és középiskolai diákok jelentős hányada sajnos, nem feltétlen és nem mindig az elhelyezkedési esélyeit növelő készségei fejlesztésére kap lehetőséget. Ez kiemelten igaz a vidéki, kisfalvakban élő gyerekekre. A kreatív, innovatív gondolkozást segítő hozzáállás azonban sokat segíthetne ezen a helyzeten. Használható, naprakész és releváns tudást kell adnunk a diákoknak ahhoz, hogy valóban segítsük a jövőbeli elhelyezkedési esélyeiket. Politikai vezetők személyes hobbijainak promotálása nem lehet a piacképes tudás alternatívája.

Az Európai Unió prioritásai között van az Egységes Digitális Piac létrehozása, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. A digitális piac folyamatosan bővül, egyúttal ezzel újabb és újabb munkahelyeket teremt. "Ahhoz azonban, hogy ki tudjuk használni a piac nyújtotta lehetőségeket szükség van a megfelelő tudásra. Így elsősorban a digitális, de mindemellett pénzügyi és vállalkozói ismeretek is fontosak. Azt hogy ezt a tudást megkapják a magyar fiatalok az a magyar kormány felelőssége” – emelte ki Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő, az Európai Parlament Digitális Európa S&D munkacsoportjának tagja.

Kapcsolódó párttagok