Százezerrel kevesebb gyermek kap a szünidőben ingyenes étkeztetést

Az MSZP szerint az arra rászorultnál százezerrel kevesebb gyermek kap a szünidőben ingyenes étkezést.
Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, ma Magyarországon 208 ezer olyan rászorult gyermek van, akinek meg kellene kapnia a szociális gyermekétkeztetés keretein belül a szünidei ingyenes étkezést.
    
Hozzátette: ehhez képest a minisztériumoktól kikért adatok alapján 100 ezer gyermek nem jut hozzá az ellátáshoz.
    
A politikus szerint hiányzik a kormány részéről az elkötelezettség a gyermekszegénység felszámolása iránt, összevissza beszélnek és hazudnak a nyári gyermekétkeztetésről.
    
Kitért arra, hogy míg Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta, 4 milliárd forintot fordítanak a szociális étkeztetésre, addig Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára 6,6 milliárd forintról beszélt.
    
Bangóné Borbély Ildikó értékelése szerint ez azt jelenti, a Fidesz-KDNP már tudja, idén kétmilliárd forintot el fog lopni a szociális étkeztetésből. Szerinte 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,7 milliárd, tavaly 1,6 milliárd forintot vettek el a szociális gyermekétkeztetés forrásaiból.
    
Felszólította a kormány tagjait hagyják abba a hazudozást és adják oda a gyermekeknek a pénzt.
    
Bangóné Borbély Ildikó közölte, ha 2018-ban Botka László vezetésével leváltják a kormányt, lehetővé fogják tenni minden rászorult gyermeknek a szociális étkeztetést és kiterjesztik a középiskolásokra is.
 

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12