2011. február 11. 12:35

Szegeden leleplezte pártját a Fidesz

Póda Jenő nyilatkozata leleplezte a Fidesz kettős önkormányzati politikáját. Miközben álságosan Szeged város eladósodása miatt aggódnak, a fideszes vezetésű, a szegedinél jóval nagyobb - egy lakosra jutó - adósságállománnyal rendelkező önkormányzatok tovább fokozzák a lakosság terheit. A három legeladósodottabb önkormányzat: Hódmezővásárhely, Budapest V. kerület és Kaposvár kormánypárti polgármesterei nem osztják Póda félelmeit, hanem a kormányzati sikerpropagandát folytatják.

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjai még nem ismerhetik a 2011. évi költségvetés tervezetét, mert annak ellenére, hogy a jövő hét elején már tárgyalnák a bizottságok, Szita Károly polgármester elmulasztotta azt kiküldeni. A tavaly elfogadott koncepcióból azonban tudható, hogy 2,5 milliárd működési és több mint másfél milliárd fejlesztési hiánnyal kell számolniuk a kaposváriaknak, ami - szemben a szegedi helyzettel - kezelhetetlennek tűnik.

Folytatódik tehát a Fidesz kettős, vagy inkább össze-vissza politikája. Ahol fideszes az önkormányzati vezetés, ott rendben van az óriási adósság is, ahol nem, ott a reális tartozás miatt hisztériát keltenek. Tállai államtitkár megrendszabályozná az önkormányzatokat, Kósa Lajos ezt nem engedné. Tavaly az önkormányzatoknak több pénz ígértek, a valóságban elvettek tőlük 30 milliárd forintot.

Folytatódik tehát a Fidesz hazug önkormányzati politikája, amely Szegeden lelepleződött.

Lamperth Mónika,
országgyűlési képviselő