Szegedi mintát ajánl az országnak Botka

Szegedi mintát ajánl az országnak Botka
Nem az országos politikát akarom Szegedre bevonni, hanem a szegedi mintát szeretném az országnak ajánlani - mondta Botka László polgármester Szegeden, rendezvényen a miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos kérdésre.

A nyilvános beszélgetésről a Délmagyar.hu tudósított. „Elsődlegesen Szeged fejlődését szolgálom, de felelősséget érzek a jövőért, és hiszek az európai, demokratikus Magyarországban. Nem az országos politikát akarom Szegedre bevonni, hanem a szegedi mintát szeretném az országnak ajánlani” – válaszolta a szocialista politikus a miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos kérdésre. Szerinte ma a magyarok többsége joggal érezheti magát kiszolgáltatottnak. Botka úgy vélte, a hatalom mindenkivel elbánik, most például a civil szervezeteket akarja ellehetetleníteni.

– Miközben több milliárd forint közpénzből már a vízcsapból is az folyik, hogy Magyarország erősödik, minden szomszédos ország elhúz mellettünk – mondta a polgármester. Szerinte a kormánynak nincs kétharmados támogatottsága, mert a választók egyharmadának szavazatával nyertek választást a magukra szabott törvények szerint.

– Az nem lenne normális, ha Orbán Viktor nem jönne el Magyarország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb városába – válaszolta a kormányfői látogatás kapcsán. Szerinte közös érdek, hogy az ország fel tudja használni az uniós forrásokat, amelyekből Szeged nyerte a legtöbbet a magyar nagyvárosok közül – több mint 300 milliárd forintot – az előző uniós ciklusban.

Mint ismeretes, hétfőn a két éve indult Modern Városok Program keretében az utolsó állomások egyikeként Szegeden tárgyal a miniszterelnök a helyi fejlesztések sorsáról. Botka László a megbeszélés témái között említette a 40 milliárdos új, közúti-vasúti Tisza-híd építését, a lézerközpont mellé tervezett 200 hektáros ipari-technológiai parkot, valamint az új, hatmilliárdból épülő uszodát, mert – ahogy fogalmazott – a futballt saját hatáskörében megoldja a kormány.