Belföld | Pestlőrinc közlemény közoktatás
2013. június 18. 13:12

Szegénységi bizonyítvány

Több pestlőrinci iskolában veszélybe került a bizonyítványosztás, mert kifogyott az iskolai nyomtatókból a festék, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak pedig nincs pénze a pótlására. Ezt feleslegesen tagadja a KIK, miután a tintahiányról szóló hírt saját tankerületi vezetőjük erősítette meg.

Pedagógust és diákot egyaránt sokszor hozott megalázó helyzetbe az Orbán-kormány, de ehhez hasonló kisstílű, méltatlan történetet eddig még ők is alig-alig produkáltak. Ismét bebizonyosodott, hogy megbocsáthatatlan bűn volt az iskolák totális központosítása. Különösen azért, mert a Fidesz láthatóan minden idők legszervezetlenebb magyar államigazgatását hozta létre, ami még saját alapfeladatai ellátására is képtelen.

Ez az eset újabb csattanós válasz Hoffman Rózsa államtitkárnak, aki néhány nappal ezelőtt nevezte sikertörténetnek a közoktatás átszervezését. Ismét bebizonyosodott, amire számtalanszor felhívtuk a kormány és a tárca figyelmét, hogy az iskolák kettős irányítása a gyakorlatban működésképtelen.  

Az MSZP 2014-ben helyre fogja állítani ezt a fenntarthatatlan és ostoba állapotot. Újra meg fogjuk teremteni a lehetőségét, hogy az iskolák fenntartására képes önkormányzatok saját maguk és szabadon gondoskodjanak a helyi oktatás megszervezéséről, közvetlenül együttműködve az iskolában dolgozó tanárokkal, az iskolában dolgozó diákokkal és szüleikkel Pestszentlőrincen és az ország minden pontján is.

Szaniszló Sándor
fővárosi képviselő, MSZP