mszp.hu | bérek fizetésemelés | Gazdaságfejlesztés
2016. november 04. 14:51

Szégyellje magát a Fidesz, hogy a szlovák fizetéseket sem érjük el!

Szégyellje magát a Fidesz, hogy a szlovák fizetéseket sem érjük el!
Szégyellje magát a Fidesz-kormány, hogy már a szlovák fizetések szintjének elérését is csak hosszú évek múlva ígérik! Orbánék ezzel beismerték, hogy az elmúlt 6 évben szakadékba vitték a magyar gazdaságot és nélkülözésbe taszították a magyar családokat.

Lázár János, Varga Mihály és az egész Fidesz ellenzik a fizetésemelést. Amikor az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a fizetések emelésére, még tárgyalni sem akartak róla! A Fidesz szándékosan alacsonyan tartja a magyar fizetéseket, mert az emberek által megtermelt pénzt inkább ellopják.
 
Az MSZP már régóta azt mondja, hogy általános fizetésemelésre van szükség. Törvényjavaslatot adtunk be arról, hogy emeljék meg minden állami alkalmazott fizetését legalább 50 százalékkal! Legyen minden állami dolgozónak legalább nettó 150 ezres fizetése. A felsőfokú végzettségűek minimum nettó 175 ezer forintot, az egyetemi végzettségűek pedig legalább nettó 200 ezer forintot vigyenek haza. Az MSZP szerint a kézbe kapott nettó minimálbér sem lehet kevesebb 100 ezer forintnál.
 
Az MSZP egyszer már megemelte 50 százalékkal a fizetéseket: 2002-ben, a kormányváltás után. Most, 2018 után ismét erre készülünk.
 
MSZP