hvg/mszp.hu | Belföld
2022. február 14. 18:35

Szégyen, de itt tart ma Magyarország!

Szégyen, de itt tart ma Magyarország!
A fideszes delegáltakkal feltöltött Alkotmánybíróság szerint nincs semmi baj azzal a fideszes törvénnyel, amely legalizálja a lakcím fiktív létesítését.

Az alkotmánybírók tehát – ahogyan az várható is volt – rendben lévőnek találták a Fidesz új törvényét, és ezzel szabaddá tették az utat a Fidesz előtt, hogy a határon innen és túl megindítsa a voksturizmust, és vidéken megpróbáljon átbillenteni néhány körzetet a saját javára!

Az Alkotmánybíróság szerint tehát nincs baj a voksturizmussal elkövetett tömeges választási csalással, nincs baj a CSOK-kal való visszaélésekkel!

Az Egységben Magyarországért szövetség pártjainak parlamenti képviselőivel tiltakoztunk ez ellen, de az Alkotmánybíróság elutasította a beadványunkat és úgy ítélt, hogy szerintük ilyen veszély nem fenyeget. Ez botrányos!

A Fidesz által elfogadott törvény azzal, hogy megváltoztatja a lakóhely fogalmát, lehetővé teszi, hogy egy adott körzetben olyanok befolyásolják a választás eredményét, akik ténylegesen nem is ott laknak! Ez a választási csalás legalizálása! Az ilyen visszaéléseket eddig a törvény szankcionálta, ezt az ukrán határmenti, voksturizmus kapcsán született elmarasztaló bírósági ítéletek is bizonyítják. Ezt ítélte most törvényesnek az Alkotmánybíróság!

Ráadásul a testület a családi otthonteremtési kedvezménnyel való visszaéléseket is lehetővé tette. Mostantól olyan ingatlanokra – például nyaralókra – is fel lehet majd venni a CSOK-ot, ahol nem életvitelszerűen élnek. Emlékezhetünk például Varga Judit igazságügyi miniszter CSOK-kal épült balatoni nyaralójának történetére – ezt is legalizálták!

Most mindenki láthatja, miért kell április 3-án minél többen szavaznunk! Ne a fideszes csalók és az Alkotmánybíróságba ültetett fideszes delegáltak döntsék el a választást!

Szavazzon mindenki a Fidesz önkényuralma ellen, mert csak így építhetjük fel újra a jogállamot, csak így állíthatjuk vissza a fékek és egyensúlyok demokratikus rendszerét!

Nincs más teendőnk, mint tovább küzdeni. Egységben Magyarországért!

Kapcsolódó párttagok