Szégyen, gyalázat

Szégyenletes és gyalázatos, hogy a megbízott kamarai vezető sikeresnek tart egy olyan választást, amelyen a regisztráltak 7,3 százaléka, illetve a teljes kamarai tagság alig több mint 3 százaléka jelenik meg a szavazáson.

Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke, a Fidesz fiatal, de a jelek szerint korántsem demokrata országgyűlési képviselője szerint példátlan sikerrel ért véget az agrárkamarai választás, és ennek lépten-nyomon hangot is ad.

Azt ugyanakkor érdekes módon már nem reklámozza, hogy például a fiatal gazdálkodókat képviselő szervezet, illetve a termelés 80 százalékát adó vállalkozások érdekképviselete  is bojkottálta azt a kamarai választást, amelyen egyetlen listára, a Fidesz-Magosz-listára lehetett szavazni.

A legszörnyűbb az, hogy az egész rendszer felügyeletét ellátó miniszter, akinek a teljes ágazatot pártatlanul kellene képviselni, szó nélkül tűri ezt a gyalázatos eljárást.

A Fidesz-Magosz által bedarált agrárkamarai rendszer a jelenlegi formájában mind a demokraták, mind a fiatal és kevésbé fiatal gazdák számára elfogadhatatlan. Követeljük az antidemokratikus eljárás felfüggesztését, és új, a kötelező agrárkamarai tagságot megszüntető, demokratikus választási
rendszert visszaállító törvény megalkotását!

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke