mszp.hu | Belföld | oktatás | Oktatás
2017. szeptember 27. 15:04

Szégyenpadban a magyar közoktatás

A Fidesz miatt szinte már havonta jelennek meg az újabb és újabb lesújtó elemzések a magyar oktatás siralmas helyzetéről. Most a Világgazdasági Fórum rangsorában sikerült hatalmas zuhanást összehozniuk a fideszes politikusoknak.
Szégyellje magát az Orbán-kormány, hogy növekszik a funkcionális analfabéták száma, évről évre nő a képzettség nélküli fiatalok tábora, nemzetközi összehasonlításban is romlanak a tanulók eredményei. Minden téren leszakadunk Európától és a világtól. 
 
Ennek ellenére az Orbán-kormányt továbbra sem érdekli az országos tanárhiány, az alacsony fizetések, a gyermekek túlterheltsége vagy a használhatatlan tankönyvek kérdése. Fideszes politikus csak akkor lát iskolát közelről, ha kampányolni megy oda az általános iskolásoknak osztogatott kampányújsággal.    
 
A Botka-kormány visszaadja a magyar iskoláknak és a tanároknak a tanszabadságot, a GDP 6 százalékára emeli a közoktatásra szánt összeget és visszaállítja a nemzeti közoktatási kerekasztalt. Gyermekeink jövője és az oktatás színvonalának javítása érdekében párbeszédet folytatunk és együttműködünk a szakszervezetekkel, a szakmai és civil szervezetekkel.
 
MSZP