MTI | Gazdaság | ingatlanadó
2013. április 25. 17:56

Szekszárd vezetése becsapja az embereket az ingatlanadó-csökkentéssel

Az MSZP Tolna megyei elnöke szerint Szekszárd polgármestere és a szekszárdi közgyűlés fideszes többsége becsapja az embereket az ingatlanadó tervezett tízszázalékos csökkentésével.

Harangozó Tamás arra reagálva nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén Ács Rezső alpolgármester közölte: várhatóan május végén minimálisan tíz százalékkal csökkentik az ingatlanadót.

Az MSZP-s politikus azt mondta: azt nem teszik hozzá ehhez, hogy az idei évtől 40 százalékkal kell több ingatlanadót fizetni Szekszárdon, mint 2012-ben, és ehhez képest csökkentik tíz százalékkal az adó mértékét.

"Az MSZP elutasította az ingatlanadó bevezetését, amelynek egyetlen oka, hogy Horváth István polgármester és a fideszes vezetés eladósította a várost, és ezért újabb sarcot kellett kivetniük" - mondta. Hozzátette, követelik továbbra is az ingatlanadó eltörlését vagy radikális csökkentését legalább a rászorulók, valamint a kis- és középvállalkozások számára.

Harangozó Tamás azt mondta, ha az adócsökkentési javaslattal a város eleget tesz az MSZP által gyűjtött sok ezer aláírással alátámasztott követeléseknek, akkor azt a szocialista képviselők "akár meg is szavazzák".

Szekszárdon 2012. június 1-jén vezették be az ingatlanadót, amelyet az év hét hónapjára vetettek ki; az idén a teljes évi adó összegét kell megfizetni a tolnai megyeszékhelyen.