mszp.hu | Belföld
2023. november 20. 17:52

Szekszárdon sokakban megbotránkoztatást kelt Budaházy György tervezett rendezvénye

Szekszárdon sokakban megbotránkoztatást kelt Budaházy György tervezett rendezvénye
A terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György tervezett szekszárdi rendezvényével kapcsolatosan szólalt fel Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese a parlament hétfői ülésnapján.
Szekszárdon sokakban megbotránkoztatást és sokakban félelmet keltett, amikor kiderült, hogy „léleképítő rendezvénysorozat” keretein belül a terrorista cselekményért jogerősen elítélt Budaházy György a Szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében fog előadást tartani. Ezután néhány nappal a tankerületi központ vezetője világossá tette, hogy a gimnázium dísztermébe ilyenre nem kerülhet sor. 
 
Ezután nem sokkal később kiderült, hogy Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ ifjúsági termében fogják megtartani ezt a rendezvényt.  
 
Felmerül a kérdés, hogy Babits Mihály mit gondolna ma arról, hogy Szekszárdon egy ilyen ember egy ilyen rendezvényen részt vehet. Fideszes polgármester már nincs a városban, azonban fideszes alpolgármester van. 

Az intézmény vezetője is arra vár, hogy megtudja az alpolgármestertől mit kell tennie. A fideszes alpolgármester erre nem volt hajlandó válaszolni, ezért Harangozó Tamás azonnali kérdésében Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezetőhöz fordult, hogy egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek van-e joga egy közintézményben egy ilyen rendezvényt megtartani? – tette fel a kérdést az MSZP frakcióvezető helyettese. 
 
A miniszteri válaszban Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány egyértelműen állást foglalt azzal, hogy az illetékes tankerületi központ egy ilyen rendezvénynek nem engedélyezte a megtartását. 
 

Kapcsolódó párttagok