mszp.hu | Belföld | Győr önkormányzati választás
2014. július 31. 12:08

Szellőztessük ki az öltözőszagot a Városházáról!

Szerdai sajtótájékoztatóján bemutatták a Győri Baloldal közös polgármesterjelöltjét.

Győri Baloldal néven választási pártszövetséget hozott létre az MSZP Győr és Környéke Szervezete és az Együtt a támogató civil szervezetekkel a 2014-es önkormányzati választásra. Az együttműködés továbbiakban is nyitott a baloldali értékekkel azonosulni tudó szervezetek számára.

A szerdai sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, Eredics Imre, az MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöke, Varga Márk, az Együtt - A Korszakváltók Pártjának választókerületi elnöke, és Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje tartották.

A Győri Baloldal főbb céljai:
A hagyományos baloldali értékek következetes képviselete az önkormányzati munkában.
A Győri Baloldal felvállalja a bérből és fizetésből élők, a munkavállalók érdekeinek és jogainak képviseletét, a szakszervezeti törekvések támogatását.
A Győri Baloldal támogatja az egyes városrészekben jelentkező többségi igények megvalósítását.

Teszünk azért:
Győr és környékén az iskolaigazgatók és a kórházigazgatók kinevezéséről ne Budapesten döntsenek!
A trafikok üzemeltetéséről ne budapesti vagy győri fideszes pártirodákban szülessen döntés!
A győri fejlesztéseket szolgáló közbeszerzési kiírásokat ne budapesti ügyvédi iroda intézze!

Győrről:
Győr európai város volt. Szeretnénk, ha az is maradhatna, hiszen az itt élő emberek Európához tartoztak, és egy demokratikus baloldali értékeket képviselő önkormányzat segítségével továbbra is oda tartozhatnak!
Győr legyen végre a győrieké!

Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármester jelöltje az indulásának okáról Martin Luther King gondolatával szólva kifejtette: "Az életünk abban a pillanatban kezd véget érni, amikor szótlanok maradunk olyan dolgokról, amik igazán számítanak."

Ezt követően ismertette programjának főbb pontjait:
Győr - nem kis részben a 2006 előtti időszak baloldali városvezetésének köszönhetően - Magyarország egyik leggazdagabb fejlődőképes városa.
Szociálpolitikája, szociális kiadásai, egészségügyi helyzete nem tükrözik a valós lehetőségeit. Ez a gazdagság lehetővé tenné egy érzékeny, valódi baloldali politika kialakítását.

A dolgozó édesanyákat új bölcsődék és óvodák építésével, bővítésével kívánjuk segíteni, támogatni.

Az elmúlt évtizedekben felhalmozott gazdagság nem tükröződik a város útjainak állapotán sem. Az utak állapotát jelentősen javítani fogjuk.

A lakótelepeken élők életkörülményein segítene /rezsicsökkentés/ a panelfelújítási program folytatása is. Mi folytatni fogjuk!

Szükségessé válik egy új vásárcsarnok felépítése, pl. Marcalvárosban vagy másutt, elsősorban a Győr környéki gazdálkodók értékesítési lehetőségeinek javítására.

A Városházából a belterjességet, a férfiöltözők hangulatát és szagát kiszellőztetjük. A városvezetésnek egész Győrt, a győrieket kell képviselnie.