Belföld | közlemény
2013. december 06. 14:50

Szembesítő kampány – Három éve a Fidesz kezében van Magyarország

A Fidesz 2010 óta tartó ámokfutásáról tartott sajtótájékoztatót pénteken Egerben Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese és dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő.

- A kampány keretén belül szembesítjük a Fideszt azzal, amit 3 év alatt tettek az országgal. Ha a beígért munkahelyteremtés megvalósult volna, nem állna fenn az a helyzet, hogy 500 ezren külföldön dolgoznak, 200 ezer embernek pedig kinyomja a szemét a kormány a közmunkával, statisztikajavítás gyanánt - kezdte beszámolóját dr. Sós Tamás.

A tájékoztatón elhangzott, a gazdaságban kialakult egy oligarcha rendszer, ahol a fideszes politikusok csak a hozzájuk köthető embereket teszik gazdaggá, másokat nyomorba döntenek.


- Ma már 1,5 millió ember él a létminimum szintjén ebben az országban, ami elfogadhatatlan. A szembesítő kampány bemutatja, hogy miért vállalhatatlan az, amit a kormány művel, és lehetőséget ad arra, hogy minden helyzetre, megoldásként odakerüljön az MSZP álláspontja, alternatívája, programja – kezdte Simon Gábor.

Mint elmondta, a rendszerváltáskor nem ebbe az irányba indult el az ország, ez egy korábbi, a Horthy-korszakra emlékeztető kor.

- A gazdaságpolitika legnagyobb igazságtalansága az egykulcsos személyi jövedelemadó, amely eltorzította az alacsonykeresetűek, és a magas jövedelműek közötti egyensúlyt. Ez a személyi jövedelemadó a szegényektől a gazdagokhoz csoportosította át az adóból származó bevételeket, a szegények adóterhelése nőtt, a gazdagoké csökkent – folytatta az MSZP elnökhelyettese.

Az MSZP kormány a szegényeket, a nőket, a fiatalokat, a nyugdíjasokat és a munkavállalókat helyezi előtérbe egy 2014-es kormányváltás esetén.

Az egészségügy terén a szocialisták szerint a kórházak adósságát kell először rendezni, illetve megvédeni a TB-t, amellyel a jelenlegi Alaptörvény mostohán elbánt. Ezen kívül új Munka Törvénykönyvre és egy igazságos, jobban élő Magyarországra van szükség.