2012. június 25. 11:52

Szemétség

Szemétség, hogy miközben az Orbán-kormány épp egy újabb brutális megszorításokat tartalmazó költségvetés elfogadására készül, a Simicska-birodalom visszavágása esze ágában sincs.

Az elmúlt hetek, hónapok hírei után egyáltalán nem meglepő (sőt), hogy szemét-ügyekben is a Simicska-cégháló a legjáratosabb hazánkban: a Fidesz Zrt. fő beszállítójaként megismert Közgép és társvállalatai 6 megyében összesen mintegy 25 milliárd forintért építhetnek hulladékkezelő központokat az uniós – köztük a magyar – adófizetők pénzén.

Ez hazai lebontásban azt jelenti, hogy Orbán Viktor és Fidesz csak a napokban minden magyar állampolgár egy főre jutó fejlesztési keretéből mintegy 2500 forintot áldozott a kollégiumi szobatársaságára, miközben a jövő évi költségvetésben a magyar csecsemőktől az aggastyánokig újabb 60 ezer forint pluszelvonást ír elő.

Az MSZP számára a csak a Fidesz-holdudvar beruházásait élénkítő nemzeti közgépesítés rendszere éppúgy elfogadhatatlan, mint a foglalkoztatás és az életszínvonal további csökkentését előirányzó 2013-as költségvetés tervezete. Az MSZP ezért olyan alternatív adó-és költségvetési javaslatcsomagot terjeszt a Parlament elé, amely több munkahelyet és több beruházást eredményez.

De nem a Fidesz Zrt., hanem Magyarország részére.

Török Zsolt,
szóvivő