mszp.hu | Belföld
2020. május 04. 18:50

Szent Flórián napján köszöntjük és főt hajtunk a tűzoltók előtt

Szent Flórián napján köszöntjük és főt hajtunk a tűzoltók előtt
Szent Flórián napján köszöntjük a tűzoltókat. Köszönjük, hogy egész évben készen állnak a bajba került honfitársaik megsegítésére, köszönet a mindannyiunk biztonsága érdekében végzett szolgálatukért!

Ez a köszöntés ugyanakkor figyelemfelhívás is egyben. Ugyanis fel kell hívni a figyelmet arra, hogy milyen állapotokat teremtett a tűzoltók számára az Orbán-kormány. A megalázóan alacsony bérek, a nehéz munkakörülmények és korkedvezményes nyugdíj eltörlése miatt egyre kevesebb embert vonz ez a hivatás, és évről évre egyre többen hagyják el a pályát. Ez a létszámhiány pedig, sajnálatos módon emberi életekbe fog kerülni, amiért minden felelősség a kormányt fogja terhelni.

A kihívásokkal teli körülmények ellenére mégis vannak, akik vállalják a szolgálatot, testi épségüket nem kímélve védik és mentik a magyarok életét, amiért köszönet és hála illeti meg őket. Külön köszönjük azok helytállását, akik főállásuk mellett, szabadidejükben önkéntes tűzoltó egyesületekben tevékenykedve járulnak hozzá településük tűzvédelméhez. Felelősségvállalásuk követendő példa mindenki számára.

A tűzoltók méltán vívták ki a társadalom megbecsülését, éppen ezért itt lenne az ideje annak, hogy a kormány is kifejezze végre az anyagi és erkölcsi megbecsülését. A tűzoltók valószínűleg jobban örültek volna a fizetésemelésnek és a szolgálati nyugdíjuk visszaadásának, mint Orbán Viktor levelének.

A további szolgálathoz erőt, egészséget kívánunk minden tűzoltónak!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja

Kapcsolódó párttagok