mszp.hu | Belföld | Szent Flórián napja tűzoltók
2015. május 04. 10:30

Szent Flórián napjára

Szent Flórián napján köszönetet mondunk minden tűzoltónak. Köszönjük, hogy élethivatásuknak a veszélybe került embertársaik megsegítését választották. A magyar emberek nagyra értékelik és hálásak ezért a nemes szolgatért.

Sajnos ezt a társadalmi elismerést a tűzoltók illetménye az elmúlt évek bérbefagyasztása következtében egyre kevésbé tükrözte. Ezen a méltatlan helyzeten enyhít az Országgyűlés szinte egyhangú döntése a tűzoltók illetményének emeléséről. Szomorú azonban, hogy emellett a tűzoltók erkölcsi megbecsülése terén semmilyen előrelépés nem történt. Szent Flórián napján különösen fájó a tűzoltó hagyományok elsorvasztása, a tűzoltó egyenruha elvétele és száműzése magának a tűzoltó elnevezésnek. Bár az kétségkívül szerencsés, hogy a tűzoltóságok romjain létrehozott állami monstrum példamutatástól távol álló csúcsvezetői nem tűzoltónak nevezik magukat, és nem a régi megbecsült egyenruhát viselik.

Tisztelet és megbecsülés annak az állománynak, amely a jelenlegi körülmények ellenére is hű maradt a tűzoltó hivatáshoz! Külön köszönjük azoknak a tűzoltóknak a munkáját, akik főállásuk mellett, szabadidejükben önkéntes tűzoltó egyesületekben tevékenykedve járulnak hozzá településük tűzvédelméhez. Társadalmi felelősségvállalásuk követendő példa mindenki számára.

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes,
az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke