Szent Flórián napjára

Szent Flórián napján köszöntjük a tűzoltókat. Köszönjük, hogy egész évben készen állnak bajba került polgártársaik megsegítésére. Köszönjük, hogy esküjükben ezt a nemes hivatást választották.

Szent Flórián napján különösen fájó a tűzoltó hagyományok elsorvasztása, a tűzoltó egyenruha elvétele és száműzése magának a tűzoltó elnevezésnek. Ezért Szent Flórián napján olyan Magyarországot kívánunk, ahol tűzoltókat és nem katasztrófavédelmiseket hívnak segítségül a lángoló házakhoz, ahol a pályakezdő tűzoltók kiképzésének a tűzoltófecskendő és nem a gépkarabély az alapvető kelléke.

Továbbra is valljuk, hogy a hivatásos szolgálat követelményeire figyelemmel a tűzoltók életpályája elképzelhetetlen egy méltányos szolgálati nyugdíjrendszer nélkül. Ezért az MSZP programjának változatlanul kiemelt eleme egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetése.

Külön köszönjük azon polgártársaink helytállását, akik főállásuk mellett, szabadidejükben önkéntes tűzoltó egyesületekben tevékenykedve járulnak hozzá településük tűzvédelméhez. Felelősségvállalásuk követendő példa mindenki számára.

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok