Szent György napjára

Szent György napjára
Sárkányölő Szent György napján erőt és egészséget kívánunk a rendőrség állományának! Köszönjük, hogy Magyarország polgárainak védelmére esküdtek fel.

Köszönjük, hogy nap, mint nap vállalják a számos veszéllyel, lemondással és jogkorlátozással együtt járó hivatást. Köszönjük, hogy sokszor a családjuktól távol, nehéz, sőt néha kifejezetten méltatlan körülmények között is helytállnak.

Kívánjuk, hogy az egész éves embert próbáló szolgálat és a rengeteg túlóra után a mai nap a pihenésről és az ünneplésről szóljon! Kívánjuk továbbá, hogy a szakmai megbecsülés ne csak a Szent György napi vezetői beszédekben, hanem a szürke hétköznapokon is érvényesüljön!

Az MSZP azért küzd, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, ami a rendőrökre nem, mint a parancsok szolgai végrehajtójára, hanem valódi szakemberekre tekint, ami nem csupán alárendeltként, hanem jogokkal bíró munkavállalóként kezeli az egyenruhát viselő honfitársainkat.

Továbbra is valljuk, hogy a hivatásos szolgálat követelményeire figyelemmel a rendészeti életpálya elképzelhetetlen egy méltányos szolgálati nyugdíjrendszer nélkül. Ezért az MSZP rendészeti programjának változatlanul kiemelt eleme egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetése.

Harangozó Tamás
az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke

Kapcsolódó párttagok