Csepel Újság
2012. augusztus 06. 14:18

Szenteczky János ellen az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást

A Németh Szilárd fideszes polgármester irányította XXI. kerületi városvezetés és az általa vezérigazgatói posztra emelt Csevak-vezérigazgató egyik kedvenc lufija pukkant nagyot most. A durranást már nem csak Csepelen lehet hallani…

A Csepel újság szerkesztőségének értesülése szerint Szenteczky János, a Csevak Zrt volt vezérigazgatója, az MSZP csepeli szervezetének elnöke  ellen a XX., XXI. és XXIII. kerületi ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

Úgy tudjuk, a volt vezérigazgató szolgálati gépkocsijának magáncélú használatával kapcsolatos eljárás még 2011-ben Werner Péternek, a Csevak Zrt jelenlegi vezérigazgatójának feljelentésére indult el. Az eljárást a XX és XXIII. kerületi rendőrkapitányság folytatta le. Werner feljelentése alapján hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomoztak a rendőrök. A nyomozás során többek között megállapították, hogy Szenteczky János a kifizető, vagyis a CSEVAK Zrt. tulajdonában álló gépkocsi magáncélú használata esetén esedékes közterheket - vállalásának megfelelően - kiegyenlítette.

A Büntető törvénykönyv, vagyis a Btk. szerint az követ el hűtlen kezelést, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz. A Csepel újság úgy tudja, hogy a vádhatóság ilyen jogsértést a volt vezérigazgatónál nem állapított meg, ezért az ügyészség –mivel a Werner Péter féle feljelentésben szereplő cselekmény nem bűncselekmény - Szenteczky János ellen megszüntette a nyomozást.

A büntető eljárás szabályai szerint a Csevak jelenlegi vezetőjének fellebbezése esetén a Fővárosi Főügyészségen folytatódhat vagy zárulhat le az ügy.

Az újabb információkról tájékoztatjuk olvasóinkat.