mszp.hu
2019. április 10. 08:20

Szépen gyűlnek az ajánlások az egyetlen közös listára

Szépen gyűlnek az ajánlások az egyetlen közös listára
Szépen gyűlnek az ajánlások az EP-választás egyetlen közös listájára, az MSZP-Párbeszéd szövetség listájára – számoltak be országszerte az MSZP aktivistái élő Facebook-videókban kedden. Egy óra alatt 100-150 ajánlás mindenütt összegyűlt, a gyűjtés pedig egész héten folytatódik.
Minden aktivista arról számolt be, hogy nagy az érdeklődés a szociális Európa programjának részletei iránt: a minimálbér Európa-szerte ne lehessen 750 eurónál (ma 247 000 Ft) kevesebb, a minimumnyugdíj legyen legalább 300 euró (95 000 Ft), mindenki kapjon gyerekenként legalább 150 euró (47 000 Ft) családi pótlékot, a felsőoktatásban résztvevő rászorulók legalább évi  1000 eurós (320 000 Ft) ösztöndíjat, az áfát maximálják 20%-ban az egész unióban. Ez mindenkinek zsebbe vágó kérdés, s fel is teszik kérdéseiket az érdeklődők.
 
Góra Balázs zalaegerszegi elnök arról számolt be: az emberek nagyon elégedetlenek a mostani helyzettel. Sokan kérdeznek az okatatás uniós támogatásáról és a nyugdíjakról. Zalaegerszegen egészen húsvétig várnak mindenkit  a Dísz téren, piacnapokon a piacon, és munkaidőben az MSZP-irodában is. 
 
 “Minden reggel itt leszünk. Sok erőnk van és sokan vagyunk!” – mondta Radócz Zoltán, az  MSZP Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke Szolnokon, a buszpályaudvarhoz és a vásárcsarnokhoz invitálva az embereket.
 
Pollreisz Balázs győri elnök a Megyeháza előtti téren várja társaival az ajánlásokat az egyetlen közös listára a héten minden nap 11 és 3 óra között. 
 
Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke így fejtette fel a pártszövetség “Haza, Szeretet, Európa”  jelszavát: Haza, mert az ország érdekkéviselete akkor lehet hatékony, ha párbeszédre és kölcsönös megértésre épül; Szeretet, mert nem lehet megosztottságra és gyűlöletre épülő politikát folytatni, és Európa, hiszen az ország jövője az unióban van.
Nyögéri Lajosnak Pécsett az európai szintű egészségügyi ellátást reklamálták az aláírók, és a borsos tandíjak miatt panaszkodtak. Pécsett a város több pontján, például a Diana téren, a Budai Tescónál és Uránváros központi helyén írhatják alá az ajánlóíveket a támogatók. „Pártunk vezette be az országot az Európai Unióba és ez a pártszövetség fogja benntartani” – mondta Nyögéri.
 
 
Szombathelyen Horváth Soma önkormányzati képviselő a Derkovits lakótelepen gyűjti a támogató aláírásokat az Órásház előtti téren minden délután 3-tól 5-ig,  ahová szombat délelőttre Ujhelyi Istvánt is várják. 
 
Dr. Márton Roland székesfehérvári elnök azt mondta el: az embereknek fontos, hogyan tudnak helyben boldogulni, a gyerekeket tovább taníttatni, és nap mint nap tapasztalják, hogy uniós források nélkül nem lehet fejleszteni a várost. Minden délelőtt és délután várják a támogatókat a Liszt Ferenc utcában, a  Skála előtt, a Budai úti Spar előtt és Öreghegyen, a Pozsonyi úti Sparnál.
 
Hiller István Pesterzsébetről küldött bátorítást, hogy mindenki a jól megalapozott „Haza, Szeretet, Európa” programra, a közös listára szavazzon, és ne legyen elveszett szavazat. „Haza, Szeretet, Európa” - olyan értékek, amiket „minden jószándékú magyar büszkén és bátran  felvállalhat. Magyar érdekek Európában, európai értékek Magyarországon”, jobb élet a magyaroknak, jobb körülmények és egy jobb ország egy valós, hazafias programmal – mondta.
 
Komjáthi Imre alelnök kampánybusszal indult útnak. Először Felcsútról jelentkezett be, ahol a miniszterelnök házához vitt MSZP-Párbeszédes szórólapokat, „legyen mit olvasgatnia esténként”. 
 
Bicskén, Csákváron, Felcsúton, Mosonmagyaróváron, Csornán, Szelestén, Csákánydoroszlón járva azt tapasztalta: az embereket az érdekli, a bérek emelkednek-e. Tisztességes fizetést és tisztes öregkort szeretnének, hogy „ne azt nézzék, mikor akciós a far-hát”.
 
 „Itt is elmomdjuk, hogy a korrupt, európai pénzeket lenyúló Fidesz kiírta magát Európából; azt nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországot is kiírja!”
 
Szerdán Komárom, Tata, Tatabánya és környéke következik, egész Magyarországot bejárja a kampánybusz.
 
Ujhelyi István, a párt EP-kampányfőnöke Szegeden, Csongrádon és Hódmezővásárhelyen járt, és azt mondta: inspiráló ennyi lelkes és tenniakaró emberrel találkozni. Egymás után jönnek az emberek alárni az ajánlóívet is, és az „Európában akarunk maradni” aláírásgyűjtő ívet is. Megtisztelőnek nevezte, hogy olyanok is jöttek, akik nem szavaztak a szocialista pártra, mégis olyan erőket szeretnének támogatni az EP-választáson, akiknek esélyük van mandátumokat szerezni. 
 
 
Szegeden a Fidelitas néhány aktivistája “próbálkozott be” Ujhelyinél; a propagadagyár lejárató kísérletének nyomán a házfelújítása számláit kérték Ujhelyitől,  de nagyon leégtek. Vörös fejjel, szégyenkezve kellett eloldalogniuk, és a közönség még ki is kacagta őket.
 
Hódmezővásárhelyen sem úszták meg provokátorok nélkül, bár Márki-Zay Péter polgármester elmondta: ők valószínűleg „importból” jöttek, mert „ennyi ember már nincs Vásárhelyen, aki hisz a tolvajpártnak”.
 
 
Itt Ujhelyi azt jósolta: Orbán rendszere összedőlhet, mint egy kártyavár, ha az önkormoányzatokban a kiskirályok elvesztik hatalmukat. „Ebben kökemény és együttműködő kampányunk lesz Péterrel” és a Mindenki Magyarországa Mozgalommal – tette hozzá, míg Márki-Zay teljes együttműködésre buzdított az önkormányzati választásokon. Az EP-választásról pedig kijelentette: „természetesen” minden európai értékrendet valló, elkötelezett ellenzéki pártot támogatnak. „Számunkra egyetlenegy haza van, egyetlenegy életünk van.” Mindenkit biztatott: bármelyik ellenzéki part képviseletében, de jelentkezzenek szavazatszámlálónak.
 
A kampány egész héten folytatódik. Szerdán délután Tóth Bertalan pártelnök Pécsett kampányol majd:  2-4-ig a Mecsek áruház és utána 17.30-tól a Slyven előtt.