2012. szeptember 11. 10:47

Szeptember 11-re emlékezünk

Ma már minden hatodik ember, mintegy 1 milliárdan a Földön nap mint nap ki vannak téve a terrorizmusnak, különféle kínzásnak, illetve tömeges erőszaknak. Szeptember 11-én, az Al-Kaida Amerika elleni terrortámadásának 11. évfordulóján nemcsak emlékezünk a világtörténelem egyik legelrettentőbb tragédiájára, amelynek során mintegy 3000 ártatlan ember lett áldozata a nemzetközi terrorizmusnak, hanem szembesülünk azzal is, mit jelent napjainkban is fenyegetettségben, félelemben élni.

A nemzetközi terrorizmus beépült a hétköznapok valóságába, ellene küzdeni ma már minden demokratikus nemzet, minden nép és minden közösség napi gondja és felelőssége. Magyarország azóta is osztozik ebben a felelősségben, s nap mint nap hoz áldozatot azért, hogy segítse a közös célok teljesítését.

2001-ben, az egész nemzetet megrázó, addig soha nem tapasztalt tragédia után Amerika egy emberként fogott össze, vállalt sorsközösséget az áldozatok megsegítéséért a hozzátartozóikkal, azokkal, akiknek életében az a nap tragikus fordulatot hozott. Ez az egység, a nemzet összefogása akkor is, és még most is példa minden nemzet számára. S ennek a tragédiának máig ható következményei vannak, a történtek pedig mindmáig feldolgozhatatlanok az áldozatok családjainak épp úgy, mint számunkra. Emlékezünk. Emlékezzünk!