mszp.hu | Belföld
2020. június 22. 16:08

Szerdán kezdeményezi az MSZP a Nemzeti Üdülési Program haladéktalan tárgyalását

Szerdán kezdeményezi az MSZP a Nemzeti Üdülési Program haladéktalan tárgyalását
Már szerdán kezdeményezi az MSZP a kormánypárti többségű házbizottságnál a múlt héten a párt által benyújtott Nemzeti Üdülési Program azonnali tárgyalását.

A cél az, hogy a kormányközeli szállodásoknak szétszórt milliárdokból vendégéjszakák formájában jusson a magyar családoknak is – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP képviselője hétfőn Budapesten, az EMMI székháza előtt.

„A következő napokban, hetekben eldől, hogy kinek fontosak a magyar családok, hiszen tudható, hogy a mostani magyar kormány eddig 83 milliárd forintot osztott szét szállásfejlesztésre, és a következő 10 évben 600 milliárdot fog újra szétosztani. A Magyar Szocialista Párt törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ennek 50%-át a szálláshelyek adják vissza vendégéjszakában, és ezeket a Nemzeti Üdültetési Program nyilvános pályázaton ossza szét a rászoruló családoknak” – emlékeztetett Molnár Zsolt. Jelezte, az MSZP a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban dolgozók családjait, illetve a különösen nehézsorsú gyermekeket és szüleiket részesítené előnyben a pályázaton.

„A Magyar Szocialista Párt szerdán kezdeményezi, hogy a házbizottság rendkívüli eljárásával már a jövő héten tárgyalhassa az Országgyűlés ezt a törvényjavaslatot; ehhez természetesen szükséges a kormánypártok hozzájárulása” – ismertette a párt budapesti elnöke.

Molnár felmutatta a Nemzeti Üdülési Program tábláját, melyet az MSZP kvázi a kormány helyett készíttetett és az EMMI kapuja mellé tartotta. „Ennek a táblának itt lenne a méltó helye, itt, a minisztérium falán. Ide lehetne elhelyezni abban a pillanatban, amint a Magyar Országgyűlés ezt megszavazza. Innentől fogva működhetne ez az alap, működhetne ez a program, és valóban a magyar családok számára kedvező döntés születhetne. Bízunk benne, hogy mindenki érzi ezt a felelősséget, és hogy mindenki a magyar családok és a magyar gyermekek javát akarja”.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok