mszp.hu | Belföld | Budapest iskolák
2016. május 27. 13:46

Szerezzük vissza az iskoláinkat!

Szerezzük vissza az iskoláinkat!
A budapesti iskolák teljes államosítása sosem látott károkat okozna a főváros oktatásában, ezért mi, fővárosi szocialisták egyetértünk a Budapesti Önkormányzatok Szövetségével abban, hogy a budapesti iskolák maradjanak a fővárosi és a kerületi önkormányzatok kezelésében.

Több évnyi kudarcos „klikesítés” után a fideszes önkormányzatok is belátták, hogy a helyzet tarthatatlan. Az oktatásban végrehajtott központosítás és a KLIK ámokfutása már eddig is óriási károkat okozott, és látszik, hogy az állam alkalmatlan a feladatra.
 
A budapesti iskolák csak akkor adhatnak gyermekeinknek korszerű és versenyképes tudást, ha oktatási intézményeink önkormányzati fenntartásba kerülnek vissza.
 
Éppen ezért kezdeményezzük, hogy mi, a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti és ellenzéki tagjai forduljunk közösen a kormányhoz annak érdekében, hogy a fővárosi és a kerületi önkormányzatok visszakapják az iskoláikat. Arra kérjük a Fidesz közgyűlési képviselőit, hogy a testület következő, június 8-i ülésén támogassák az MSZP ezzel kapcsolatos előterjesztését.
 
A csaknem kétmillió budapesti polgár arra hatalmazott fel minket, hogy képviseljük az érdekeiket. Éljünk ezzel a felhatalmazással, hogy a gyermekeink jövőjét megalapozó budapesti iskolák ismét felelős gazdákhoz, az önkormányzatokhoz kerüljenek!
 
Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok