Szervezetten butítják a fiatal generációt is!

Szervezetten butítják a fiatal generációt is!
Az oktatási rendszer radikális megváltoztatásához kormányváltás kell. Erre készül a demokratikus ellenzék legszervezettebb pártja.

Naivitás azt hinni, hogy radikálisan megváltozhat a jelenlegi kormány oktatással kapcsolatos politikája. Éppen azt teszik ugyanis, ami saját céljuk elérését, a hosszú távú hatalmon maradást szolgálja: igyekeznek szervezetten butítani a legfiatalabb generációt is. A radikális változáshoz kormányváltás kell, erre készül a demokratikus ellenzék legnagyobb és legszervezettebb pártja, az MSZP. Aki nem a szocialista párt erősítésén dolgozik, a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Minderről Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, az MSZP országos választmányának elnöke beszélt csütörtökön Miskolcon.

Elmondta: szerinte sokkal több támogatója van az országban a baloldalnak, mint amennyien jelenleg a baloldali pártokat támogatják. Nekik kell bemutatni azt, hogy az MSZP képes a kormányzásra, konkrét elképzeléseik vannak arra, hogyan lehet kivezetni az országot a jelenlegi helyzetből. Ezért indult el a pártban az a programalkotási folyamat, melynek a végére egy világos és vállalható cselekvési tervben mutatják be a választóknak, mit tennének a szocialisták például az oktatásban, az egészségügyben, vagy a gazdaságban. „Az kevés, hogy Orbán Viktor és a Fidesz leváltását követeljük. Fontos a kritika, de legalább olyan fontos annak bemutatása is, hogy mi milyen Magyarországot képzelünk el, s, hogy képesek vagyunk egy jól működő kormányzatot kialakítani" – jelentette ki a szocialista politikus.

A választási előkészületekről szólva Hiller István arról beszélt, hogy a demokratikus ellenzéki pártokkal természetesen mindenképpen tárgyalnak, a Jobbikkal, „egy radikális, szélsőséges jobboldali párttal" viszont ő maga sem elvi, sem pedig gyakorlati szinten nem tudja elképzelni az együttműködést. A civil szervezetekkel való kapcsolattartás és a partnerség nagyon fontos, ám tudomásul kell venni azt is, hogy a választásokon pártokra lehet szavazni, nem pedig civil szervezetekre.

Az ország jelenlegi állapotáról szólva Hiller hangsúlyozta: akár még szerencsésnek is érezhetné magát, hiszen „a feudalizmust élőben kutatni évszázadok óta nem volt lehetősége egyetlen történésznek sem Magyarországon". Politikusként viszont elborzadva látja az új feudalista rendszer kiépítését, azt, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet a XXI. század Európájában. „Ami ma itt zajlik, megcsúfolása mindannak, amit magyar polgári fejlődésnek nevezünk" – mutatott rá. Hangsúlyozta: a Fidesz évszázadokkal korábbi állapotokba vezeti vissza a társadalmat, ezt kell megakadályoznia minden demokratikus erőnek.

A rendezvény házigazdája Varga László országgyűlési képviselő volt.