Szétesés felé sodródik a magyar iskola - a kormánypropaganda nem véd meg a valóságtól

Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, IX. kerület. Farkasréti Általános Iskola, XI. kerület.
Két iskola csak az elmúlt három napból, ahol tanárok vagy az iskolavezetés kénytelen távozni, mert más eszköze nem maradt a figyelemfelhívásra. Botrányok, kinevezések körüli balhék, a működésképtelenség legkülönfélébb jelei látnak napvilágot immáron naponta a magyar iskola világából Debrecentől Szekszárdig.
 
Egy diktatúrába hajló rendszer bukását mindig hosszú évekig tartó vegetálás előzi meg. Nem látványos, kataklizmaszerű összeomlás, hanem lassú, de megállíthatatlan vetemedés, rohadás, szétesés zajlik, mielőtt bekövetkezik a vég. Amikor 5 éve a kormány létrehozta a KLIK-et, minden értelmes ember előre látta, hogy az oktatás központosításának rossz vége lesz. Nyilvánvalóan látták ezt azok az emberek is, akiket a KLIK létrehozására kényszerített a hatalom, akikre ráerőltette működésképtelen butaságát.
 
A végrehajtás felelősei már sehol nincsenek: Hoffmann Rózsa, Klinghammer István, Balog Zoltán, Réthelyi Miklós már nem vezetők a magyar kormányban, Palkovics László is új területen veti latba tehetségét. De a működésképtelen, diktatórikus KLIK még itt van, miközben továbbra sincsenek normális tanárbérek, elégséges a tanítási eszközök, normális nyelvi vagy informatikaképzés, vagy egyáltalán XXI századi tanítás.
 
A fő felelős még helyén: Orbán Viktor és a fejében élő 100 éve lejárt országstratégia még él.
 
A következményei pedig immár az iskolák tanári karaiban és vezetéseiben láthatók: a lemondások, kilépések, az elvándorlás hamarosan már a mindennapi működést veszélyezteti.
 
Ezért kell megszabadulnunk a Fidesztől.
 
Kunhalmi Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke
 

Kapcsolódó párttagok