Szijjártó és a marketingfasiszta egy platformon

Az egész magyar közéletet köpte szembe Szijjártó Péter, mikor képes volt együtt pózolni Gyöngyösi Mártonnal egy konferencián. Tette ezt három nappal azután, hogy a marketingfasiszta az Országház falai között jelentette ki, listázni kellene a zsidó képviselőket és kormánytagokat.

A fideszes kettős beszéd tovább folytatódik, de a tettek egyértelműek. Egyfelől elítélik a szélsőjobbos párt rasszista beszédét, mégsem zárják karanténba a pártot, se az ügyet kirobbantó politikust.

Német Zsolt államtitkár nem kérte ki magának az elhíresült beszédet, Szijjártó pedig szó nélkül hagyta Gyöngyösi kijelentését, mikor Erdős André volt ENSZ nagykövetet, André Erdősnek nevezte, mintha nem lenne eléggé magyar.

Orbán Viktor legfőbb bizalmasa nagy hibát követett el, és ezzel nemcsak magát, de egész kormányát hozta kellemetlen helyzetbe.

Felszólítjuk a teljes magyar demokratikus közéletet és a politikai elit tagjait, hogy - az országgyűlési munkán kívül - a nyíltan rasszista párt egyetlen képviselőjével se érintkezzenek, ne lépjenek fel velük színpadokon, és ne vegyenek részt velük közösen semmilyen nyilvános eseményen!

Csak így állíthatjuk meg a náci eszmék terjedését.

Steiner Pál,
országgyűlési képviselő