mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 18. 14:37

Szijjártó lebukott: azt hazudta, hogy az irodájában dolgozik, miközben egy milliárdos luxusjachtján nyaralt

Szijjártó lebukott: azt hazudta, hogy az irodájában dolgozik, miközben egy milliárdos luxusjachtján nyaralt
Az Átlátszó lebuktatta Szijjártó Pétert, aki a közösségi médiában azt próbálta elhitetni magáról, hogy az irodájában megfeszített munkával dolgozik a fehérorosz helyzet kapcsán, miközben a valóságban épp egy luxusjachton ringatózott az Adrián.

A magyar külügyminiszter ezzel megmutatta, hogy egyáltalán nem tartja fontosnak azoknak a fehérorosz polgároknak az ügyét, akiknek az elcsalt választások utáni tüntetését Orbán diktátor haverja vérbe fojtotta. Ennyi szolidaritásra futotta a magát szabadságharcosnak beállító kormánytól.

Emellett az is kiderült, hogy Szijjártó Péter is szereti a luxust, azonban felmerül a kérdés, hogy ki fizette a sokak számára elérhetetlen álomnyaralást. A külügyminiszter ugyanis a rengeteg állami megbízást elnyerő, negyedik leggazdagabb magyar jachtján folytatta a mostanában rá jellemző semmittevést. Mégis milyen kapcsolatban áll a miniszter a milliárdos vállalkozóval?

Ajándékba kapta az utat a miniszter az adófizetők által finanszírozott megbízásokért cserébe? Úgy támogatják Szijjártó nyaralását bizonyos vállalkozók, ahogy a miniszterelnök magánrepülős meccsre járását? Esetleg a fideszes körökben elterjedt „alkotmányos költség” megfizetéséről van szó?

Egyáltalán miért keltette azt a látszatot, hogy az irodájában dolgozik, miközben egy luxusjachton nyaralt? Továbbá felmerül a kérdés, hogy nemzetbiztonsági szempontból nem aggályos-e az a tény, hogy Magyarország Külügyminisztere eltűnt a térképről amiatt, mert a lebukása után a hajón kikapcsolták a tengeri navigációs berendezést.

Elképesztő képmutatás, hogy a fideszes politikusok még a gazdasági és szociális válság idején is tobzódnak a luxusban, miközben több százezer ember azt sem tudja, hogyan fogja biztosítani a megélhetését máról holnapra.

Véget kell vetni a folyamatos hazudozásnak, az oligarchákkal való összejátszásnak és a kormányzati luxusimádatnak, ezért van szükség kormány- és korszakváltásra Magyarországon!

MSZP