2012. január 03. 12:59

Szijjártó olyan, mint a legöregebb bányaló

Vagyis nem elég, hogy már nem képes hasznot hajtani a gazdájának(lásd a nemzetnek), de már teljesen megvakult, és ezért ostobaságokat beszél. Szeretnénk ezért jóindulatúan felhívni Szijjártó Péter figyelmét pár nehezen elhanyagolható tényre.

1, Nem az MSZP az, amelyik a „minél rosszabb, annál jobb” elvét követi, hanem pont a Fidesz, amely a 8 éves szocialista kormányzás alatt a legszélsőségesebb, legordasabb, Európában szalonképtelen eszmék hordozóit is felhasználta azért, hogy megakadályozza az akkori kormány működését. Megjegyzendő: ma is ezekkel a megélhetési huligánokkal, a Fidesz dísznáciaival akarta megakadályozni a január 2-i civil tüntetést.

2, Nem az MSZP akarja, hogy minél rosszabb kép alakuljon ki Magyarországról, hanem a demokráciát féltő civil, szakmai szervezetek, újságírók, közszereplők, tudósok, közgazdászok, baráti országok kül- és egyéb szakpolitikusai, a nemzetközi érdekérvényesítésben kiemelkedő pártok vezetői alkotnak lesújtó véleményt az Orbán-kormány szégyenletes tevékenységéről. Nem öncélúan teszik, mindössze ez a véleményük, meggyőződésük, és leginkább politikai döntésük. Tehát ha a miniszterelnök hangja Magyarország ellenségét keresi, akkor legyen szíves először Orbán Viktorra fordítani tekintetét, majd a Fidesz parlamenti padsoraiban ülőkre és végül keressen egy tükröt, mert ott is talál egyet.

3, Az MSZP elkötelezett a demokrácia védelmében, és ennek követendő példáját adta akkor, amikor kétharmadosnál is nagyobb hatalma ellenére nem élt vissza azzal, nem alkotott pártalaptörvényt, nem semmizte ki az ellenzéket, a civil- és szakszervezeteket, nem rúgatta ki az embereket a munkahelyeikről indoklás nélkül… Tehát nem az MSZP az a párt, amelyik retteg, hogy valaki ellent mond neki, hanem a Fidesz, akit egy olyan gyáva ember vezet, mint Orbán Viktor, aki félelmében még a Klubrádiót is elhallgattatja.

4, Az MSZP nem rágalmakat vág a Fidesz fejéhez, csak a tényeket. Ahogy ma már a teljes demokratikus világ.

Szijjártó azon kijelentése, miszerint 5-8 ezer ember tüntetett január 2-án már csak azért sem lehet igaz, mivel a miniszterelnök hangja pont annyira van jó viszonyban a számokkal, mint a miniszterelnök jobb keze. Bár az is lehet, hogy azért tévedett, mert a közszolgálatiságáról híres és tárgyilagos MTV által kitakart felvételek alapján tájékozódott. A miheztartás végett: csak az MSZP több embert vitt ki a tüntetésre. Persze honnan is tudhatná a pontos számot, amikor szmokingban majszolta a kaviárt a rendőrsorfal védelmében, majd rettegve sunnyogott ki az alagúton a rendezvény végén. Talán még fütyült is a sötétben, annyira félt. Javasoljuk, hogy legközelebb jöjjön ki és számolja meg. Nem kell sokáig várnia a legközelebbi matekkal.

Amúgy pedig Szijjártó Péter szavára csak annyira kell figyelni, amennyire Orbán Viktoréra, aki szégyen nélkül merte kimondani, hogy a szavai nem érnek semmit. Márpedig Szijjártó Péter a főnökének a hangja…

Lukács Zoltán,
az MSZP frakcióvezető-helyettese