2011. március 17. 11:37

Szijjártó Péter fáradjon a kasszához

Az MSZP továbbra is arra szólítja fel Szijjártó Pétert, hogy fáradjon a közös kasszához és fizesse vissza a jövedelme és a "mezei" államtitkárok juttatása közötti, havi egymillió forintos különbözetet, amelyet továbbra is fölmarkol minden hónap elején.

Régóta tudjuk, hogy Szijjártó Péter havi jövedelme bőven meghaladja kétmillió forintot, így hónapról hónapra beveri a fejét a közszférában bevezetett bérplafonba.

 Azt is tudjuk, hogy ez a jó erkölcsbe ütköző állapot azután állt elő, hogy a képviselők, állami vezetők javadalmazásáról rendelkező törvényt szó szerint Szijjártó Péterre szabták, a miniszterelnöki biztosnak kinevezett szóvivő így egy munkáért két fizetést vehet fel, s a legjobban kereső állami alkalmazottként kétszer annyit keres, mint Pintér Sándor belügyminiszter.

 Molnár Csaba, az MSZP képviselője a lex-Szijjártóhoz már januárban törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy a miniszterelnöki biztosként is dolgozó országgyűlési képviselők - hasonlóan a kormánytagokhoz, államtitkárokhoz, kormánymegbízottakhoz és kormánybiztosokhoz - csak képviselői alapdíjra legyenek jogosultak.

 A javaslatot az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottsága tegnap tárgysorozatba vette, ám az általános vitára való alkalmasságáról nem foglalt állást, így az is előfordulhat, hogy a módosító indítvány végül nem kerül a Parlament elé.

 Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: a kormánypárti politikusok ugye nem beszélnek mellé? Ugye nem akarják tovább "jegelni" ezt a minden jó érzésű ember igazságérzetét bántó ügyet? Ez idáig ugyanis mindössze annyi történt, hogy Szijjártó Péter elismerte, az extra összegű fizetésre a legkevésbé sem szolgált rá. Mi történt azzal a pénzzel, amit Szijjártó Péter az elmúlt hónapokban jó erkölcsbe ütközően magához vett?

 Az MSZP három hónap elteltével is arra szólítja fel Szijjártó Pétert, hogy fáradjon a közös kasszához és fizesse vissza a jövedelme és a "mezei" államtitkárok juttatása közötti, havi egymillió forintos különbözetet, amelyet továbbra is fölmarkol minden hónap elején.