mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. november 25. 12:53

Szijjártó Péter naponta jelentse be, hány teszt ment tönkre a raktárakban, és hány milliárd forintot dob így ki a Fidesz!

Az MSZP kezdeményezi, hogy Szijjártó Péter minden nap jelentse be, hogy aktuálisan hány adag covid tesztnek járt le a szavatossága, mennyibe került ezek megsemmisítése, és ezzel összesen hány milliárd forintot dob így ki a Fidesz!

Úgy véljük, ha a külügyi tárca vezetője a tesztek beszerzésénél fontosnak tartotta a hasonló jellegű tájékoztatást, akkor az erre kiadott közpénzek milliárdos nagyságrendű elherdálásáról is ugyanilyen tájékoztatást kell adnia az adófizető állampolgároknak.

Sajtóhírek szerint eddig a Fidesz-kormány mintegy 5 milliárd forint értékű PCR-tesztet dobott ki. Pedig ha ezeket felhasználják – például azoknál az az idős embereknél, akiket most akár pozitív gyorsteszttel is hazaengednek a kórházakból –, akkor nagyon sok ember egészségét, illetve életét meg lehetett volna menteni.

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz a lehető legrövidebb időn belül azt is hozza nyilvánosságra, hogy hány covid tesztnek jár le a közeljövőben a szavatossága, és haladéktalanul gondoskodjanak ezek felhasználásáról!

A milliárdokba kerülő tesztek kidobása ugyanis bűn, ám ha ezzel az emberek egészségének megvédését is elmulasztják, az már a Fidesz-kormány alávaló gazemberségéről árulkodik!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő