mszp.hu | iskola oktatás
2015. május 04. 14:22

Szimpátiatüntetés a Bányai Júlia Gimnáziumért

Ahogy azt már az MSZP kecskeméti frakciója a múlt heti, csütörtöki közgyűlés után is jelezte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a szakmaiságot felülírja a politika az oktatásban. 

Mint ismeretes, dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója nem kapott a fideszes városatyáktól támogatást a 22 éve tartó sikerek folytatására. A végső szót ugyan a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fogja kimondani, ám Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének javaslatát is figyelembe veszik. 

Dr. Lukács Lajost a szavazáson végül csak az ellenzék támogatta, noha a közgyűlést megelőző, Esélyteremtési Bizottság által tartott ülésen a grémium támogatást javasolt, amelyet Mák Kornél alpolgármester (Fidesz-KDNP) is szignált (csatolva határozat-tervezet kivonata).

Az MSZP kecskeméti, önkormányzati frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy a politikai érdekek negatívan befolyásolják az országos sikereket elérő Bányai Júlia Gimnázium működését. Az MSZP továbbra is kiáll dr. Lukács Lajos munkássága mellett, ezt az évtizedek óta folyó kiváló munka, valamint beadott pályázata is indokolja.

Az MSZP továbbá arra kéri a Bányai Júlia Gimnáziumért aggódó polgárokat, hogy a szülők, jelenlegi és volt diákok által szervezett demonstrációkhoz csatlakozzanak. Az első ilyen szimpátiatüntetésre kedden, 16:30-kor kerül sor az iskola épülete előtt.

Király József
MSZP kecskeméti elnöke és frakcióvezetője